FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
najavio napad na titulu

Till spektakularno nokautirao legendarnog Cerronea: "Najbolji sam"

Sjajnu izvedbu i pobjedu na UFC Fight Nightu 118 u Gdanjsku upisao je Englez iz Liverpoola Darren Till.

Englez iz Liverpoola Darren Till poručio je uoči velike prilike protiv Donalda Cerronea da je najbolji borac u UFC-u, a onda je to doslovno i pokazao. Till je svega 40-ak sekundi prije kraja prve runde nokautirao legendarnog Cerronea. 

Od prve sekunde borbe 24-godišnjak nije pokazivao nikakvog respekta prema čovjeku koji je po 43. put izašao u oktogon. Krenuo je s pritiskom, snažnim udarcima i čvrstom obranom što se ni najmanje nije svidjelo iskusnom 34-godišnjaku.

Ključni trenutak dogodio se 55 sekundi prije kraja kada je Till uputio snažan direkt i uzdrmao Cerronea, a onda silovito nastavio nasrtati dok ga nije poslao na pod i natjerao ga da se pokrije rukama.

Nakon proglašenja pobjednika Till je u publici uočio Mikea Perryja i poručio mu ga bi se trebali sastati u oktogonu. Nakon toga je nastao 'trash talk' koji bi u budućnosti mogao rezultirati borbom.

Podsjetimo, Tyron Woodley je prvak u velteru, a Carrone je uoči dvoboja protiv Tilla bio 10. na ljestvici izazivača. Ova pobjeda podići će mladog borca iz Liverpoola visoko na ljestvici i natjerati predsjednika UFC-a Danu Whitea da ga ubrzo stavi ponovno u oktogon s još većom 'facom'.

Poljaci dominirali pred svojim navijačima

U drugoj glavnoj borbi večeri Poljakinja Karolina Kowalkiewicz slavila je protiv debitantice u UFC-u Jodie Esquibel. Amerikanka je pružila sjajan otpor favoriziranoj domaćoj predstavnici koja se nakon proglašenja rasplakala od sreće.

Kowalkiewicz je tijekom cijelog meča bila bolja i pokušavala je dokrajčiti svoju suparnicu, ali je Esquibel pokazala da je zasluženo dobila poziv UFC-a i odmah na debiju ovako tešku suparnicu. Poljakinja je sada napravila prvi korak prema novoj prilici da se bori za titulu prvakinje u slamka kategoriji, koju drži njezina sunarodnjakinja Joanna Jedrzejczyk.

Domaći predstavnik Jan Blachowicz upisao je možda pobjedu koja će mu sačuvati status u UFC-u. Poljak je pred svojom publikom slavio protiv Amerikanca Devina Clarka gušenjem u 2. rundi.

Clark je krajem prve runde uputio dobar direkt koji je pošteno uzdrmao Blachowicza, no nedovoljno da ga dokrajči. U drugoj rundi borba je bila više manje izjednačenja, a onda je uslijedio neočekivani kraj nakon kraćeg prekida zbog guranja prstiju u oko.

Poljak je zaskočio Clarka i uz ogradu ga, iz stojke, gušenjem prislio na tapkanje. Clarku je to bio tek drugi poraz u MMA-u, ujedno i drugi u UFC-u.

Poljski debitant u UFC-u Oskar Piechote impresionirao je ljubitelje MMA-a svojom izvedbom protiv veterana Jonathana Wilsona. Slavio je tek nakon jednoglasne sudačke odluke, ali je na kraju svake runde bio u velikoj prilici da dokrajči svog suparnika, kojeg je svaki put spasio gong!

Poljak bi u budućnosti mogao biti vrlo zanimljiv borac koji će stvarati probleme najboljim borcima srednje divizije.

UFC Fight Night 118, glavni program:

Darren Till pobijedio Donalda Cerronea (Tehnički nokaut)

Karolina Kowalkiewicz pobijedila Jodie Esquibel (Jednoglasna sudačka odluka)

Jan Blachowicz pobijedio Devina Clarka (Gušenje, 2. runda)

Oskar Piechota pobijedio Jonathana Wilsona (Jednoglasna sudačka odluka)


Uvodne borbe

Marcin Held pobijedio Teemu Packalen

Brian Kelleher pobijedio Damian Stasiak

Ramazan Emeev pobijedio Trevor Smith

Andre Fili pobijedio Artem Lobov

Warlley Alves pobijedio Jim Wallhead

Aspen Ladd pobijedila Lina Lansberg

Josh Emmett pobijedio Felipe Arantes

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider