FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakve je legende porazbijao!

Još samo malo do spektakla: UFC predstavio zvijer Miočića

Bliži se najveća MMA borba borba godine, barem što se hrvatskih fanova tiče. Stipe Miočić 14. svibnja brani pojas protiv čovjeka koji ga je posljednji porazio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo više od dva tjedna ostalo je do 14. svibnja i večeri (kod nas jutra) u kojoj će američki Hrvat Stipe Miočić u Dallasu braniti UFC-ov pojas prvaka u teškoj kategoriji! Miočić će se u oktagonu osim za zadržavanje pojasa boriti i za osvetu. Naime, njegov protivnik Junior dos Santos posljednji je borac koji je porazio našeg Miočića. Bit će to njegova druga borba za obranu pojasa, nakon što je u prvoj deklasirao Alistaira Overeema.

UFC polako nabrijava svoj spektakl u Dallasu, pa je na službenoj stranici pokušao fanovima približiti lik i djelo našeg borca, odnosno koliko je ubojit u onom trenutku kada uđe u oktagon. UFC je izdvojio, prema svom mišljenju, pet najboljih Miočićevih borbi do sada u karijeri.

ROY NELSON (UFC 161, 15. lipnja 2013.)

Prvi nastup nakon prvog poraza u karijeri (vs. Stefan Struve) i dominantna predstava protiv UFC-ovog veterana Roya Nelsona. Miočić je slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon uzbudljive tri runde po pet minuta. Nelson je u konačnici, nakon svega što se dogodilo u oktagonu, mogao biti sretan da ga naš borac nije nokautirao i poslao na spavanje.

JUNIOR DOS SANTOS (UFC on Fox 13, 13. prosinca 2014.)

Unatoč porazu, Stipe je ovim nastupom definirao novo poglavlje u svojoj karijeri i postavio temelje za izgradnju pozicije na kojoj se danas nalazi. Bio je to doslovno rat u oktagonu koji je na iznenađenje svih jednoglasno (?!) otišao na stranu brazilskog borca. Pogledajte snimku, pa sami zaključite jesi li suci gledali istu borbu.

MARK HUNT (UFC Fight Night 65, 10. svibnja 2015.)

Borba u kojoj je “Super Samoanac” izgledao poput onog običnog. Miočić nam je priuštio neviđeno demoliranje istinske legende borilačkih sportova.

FABRICIO WERDUM (UFC 198, 14. svibnja 2016.)

Povijesna noć u kojoj Stipe preuzima tron ispred 45 tisuća Werdumovih navijača. Ubojita kontra sjela je na bradu brazilskog borca koji se u tom trenutku jednostavno ugasio. Miočić je potrčao prema svom timu i gotovo u nevjerici uzvikivao "I'm the Champ" (ja sam prvak).

ALISTAIR OVEREEM (UFC 203, 10. rujna 2016.)

“The Reem” je pao i Miočić je srušio jednog od najuspješnijih teškaša u povijesti sporta. O ludoj atmosferi u Quicken Loans Areni, kao i rušenju prokletstva grada Clevelanda, pričalo se i mjesecima nakon borbe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider