FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dugoiščekivani revanš

Rumble Johnson traži osvetu: Njegovi udarci su noćna mora!

Početkom travnja na rasporedu je novi UFC spektakl, ovoga puta u Buffalu, a glavna borba večeri bit će meč za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se UFC 210 event u Buffalu na kojem ćemo vidjeti dugoiščekivani revanš prvaka Daniela Cormiera i izazivača Anthonyja Johnsona u poluteškoj kategoriji. UFC spektakl u državi New York na rasporedu je 8. travnja, a ususret tom eventu Charlie Brenneman je opisao kakav je osjećaj dobiti udarac od Rumble Johnsona.

"Ramenom sam dodirnuo kavez, okrenuo sam se prema njemu i vidio sam kako radi korak potreban da napravi lijevi high-kick. Potom sam vidio nogu kako napušta tlo i ide ravno prema mom licu, ali mozak mi nije imao nikakvu reakciju kojom bih išta mogao napraviti. Vidio sam ju kao palicu za bejzbol koja ide ravno prema mojem licu. Bilo je užasno. Kao da u punom šprintu trčite prema zidu i znate da se ne možete zaustaviti", ispričao je Brenneman.

Bilo je to 2011. godine kada se Johnson, tada 27-godišnjak, borio u velter diviziji, kategoriji od 71 do 77 kilograma. Tog 8. travnja borit će se s Cormierom u poluteškoj diviziji, odnosno kategoriji od 84 do 93 kilograma. To je 17 kilograma razlike između divizija, a to znači daleko, daleko razorniji i jači udarci nego što su to bili prije šest godina.

Cormier je slavio u njihovoj prvoj borbi 2015. godine gušenjem u trećoj rundi, nakon što je preživio oluju udarac rukama i nogama. Riječ je o sjajnom hrvaču, vlasniku smeđeg pojasa u brazilskom Jiu-Jitsuom, koji će i u ovoj borbi pokušati submissionom obraniti naslov.

Treba imati na umu da je Johnson danas kvalitetniji borac nego što je bio prije dvije godine, te da je svoje posljednje tri borbe riješio nokautom unutar dvije runde. Cormier se dva puta borio nakon pobjede nad Johnsonom i oba je puta slavio sudačkom odlukom nakon pet odnosno tri runde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider