FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bio je planetarno popularan

MMA svijet tuguje: U 42. godini preminuo svojevremeno jedan od najboljih boraca!

MMA svijet ostao je bez jedne od najvećih azijskih zvijedi.

Norifumi Kid Yamamoto (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetska MMA zajednica doživjela je veliki gubitak nakon što je bitku s teškom bolesti (karcinom) izgubio Norifumi "Kid" Yamamoto, prenosi Fightsite.hr. Jedan od dva najveća japanska borca preminuo je od raka s navršenom 41 godinom.

Yamamoto je prije tri tjedna javno objavio kako se bori s rakom, te da se nalazi u Guamu, gdje je podvrgnut terapiji. Nije otkrio o kojem tipu bolesti je riječ, koliko je ozbiljno ili kakve su prognoze, te je zbog toga ova vijest još više šokirala sve kojima njegovo ime nešto znači. Norifumi Yamamoto preminuo je tijekom ranih sati 18. rujna, a iza sebe je ostavio ogromnu prazninu.

Ekscentričan, ali nevjerojatno srčan borac

Ovaj je borac prije svega bio poznat po svojoj ekscentričnoj i kontroverznoj osobnosti te je vrlo brzo postao poznat u japanskoj javnosti. Kao borac je bio poznat po svojoj velikoj srčanosti, ali i po nečemu zbog čega je dobio nadimak “Kid”. Naime, visok tek 163 centimetara, te najčešće težak oko 65 kilograma, Yamamoto se, iako je krenuo kao borac u perolakoj, najplodniji dio svoje karijere borio u lakoj kategoriji s višestruko većim protivnicima.

NORIFUMI "KID" YAMAMOTO - Najbolji trenuci!

Razlog je jednostavan, odnosno perolaka, bantam i niže kategorije onda su bile priznate tek u nekim manjim promocijima. Taj dio karijere odnosi se na nastupe u K-1 promociji, gdje je osvojio Grand Prix lake kategorije. 2006. godine napokon počinje nastupati u pero i bantam-kategoriji, a 2007. napušta K-1 i završava karijeru uz profesionalni skor 17-1.

Demetrious Johnson pobijedio ga odlukom sudaca

Godine 2009. ipak se vratio kao borac u Dream organizaciji, a 2011. godine postaje dio UFC-a. Ipak, u bantam-kategoriji najveće svjetske promocije nije se najbolje snašao te doživljava tri poraza. Na debiju mu je UFC dodijelio donedavnog prvaka u muha-kategoriji Demetriousa Johnsona, koji ga je pobijedio tek nakon odluke sudaca. 

Yamamoto se nakon meča javno ispričao MMA fanovima zbog poraza, a kao glavni razlog naveo je svoje neiskustvo u branjenju od rušenja i borbi na tlu.

U 2012. godini još je jednom otišao, ali se vratio 2015. za borbu protiv Romana Salazara u UFC-u, koja biva poništena nakon nehotičnog uboda u oko. To je ujedno bila njegova posljednja borba, kojom je karijeru završio sa skorom od 19 pobjeda i šest poraza.

Uvijek je bio poznat po visokom tempu koji bi nabio svojim protivnicima te po vrhunskom hrvanju, s obzirom na to da se školovao u Americi, gdje je tri puta osvojio državno studentsko prvenstvo.

Njegove sestre Miyuu i Seiko također su vrhunske sportašice. Miyu je tri puta bila svjetska prvakinja u hrvanju, a trenutno se bori u Rizinu te je uspješna unatoč svoje 44 godine, dok je Seiko svjetsko prvenstvo osvajala četiri godine zaredom.

Norifumi iza sebe ostavlja troje djece iz braka s japanskim supermodelom Maliom te velik broj fanova koji su ga pratili tijekom cijele karijere. U povijesti će ostati upamćen kao jedan od dvaju najvećih i najpopularnijih MMA boraca iz Japana, uz naravno velikog Kazushia Sakurabu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider