FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Najavio borilačke spektakle

Filipović ekskluzivno za Novu TV o Fedoru, oproštajnoj borbi i najvećem talentu u Hrvatskoj

Mirko Filipović bio je ekskluzivni gost Dnevnika Nove TV povodom dva borilačka spektakla koja ćete moći pratiti uživo na GOL.hr-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova TV i GOL.hr u subotu navečer donose vam čak dva borilačka spektakla: UFC iz Poljske i FFC iz Austrije. Tim povodom gost Dnevnika Nove TV bio je naš proslavljeni borac Mirko Filipović. S njime u studiju razgovarao je Stipe Sladoljev.

Drago mi je da ste ponovno u našem studiju. Ovaj put nećemo analizirati i najavljivati vaše borbe, jer trenutno ih - nema. Ili se možda varam?

''Trenutno nema ništa. Pa kad sam zadnji put bio kod vas, rekao sam da bih volio odraditi oproštajni meč s Fedorom. No, od toga neće biti ništa. Ali vjerojatno ću odraditi. Imam nekoliko poziva, ali definitivno sam se odlučio za Japan. Trenutačno sam u pregovorima pa ne mogu više ništa reći. Planira se za Novu godinu.''

Imali ste i veliki problem s koljenom.

''Veliki problem. Eto, uspio sam to sanirati, nevjerojatno. Odradio sam jedan zahvat transplatacije matičnih stanica, prvi u Hrvatskoj. Meni je zapravo za cijelo koljeno narasla nova hrskavica. Nevjerojatno, definitivno budućnost medicine'', rekao je Cro Cop za Dnevnik Nove TV.

U subotu ćemo gledati novu FFC-ovu priredbu u Linzu s nekima od najboljih hrvatskih boraca. Ali bit će i Satoshi Ishi, koji već mjesecima trenira s vama. Je li on najveća zvijezda eventa u Linzu?

''Definitivno najveća zvijezda. Vrhunski borac, olimpijski pobjednik u judu i prava zvijezda u Japanu. Jedan beskompromisni borac, evo kod mene trenira već godinu dana i posložio sam mu taktiku na jedan drugačiji način. On nije stand up borac, ali zato ima neobranjiva judaška bacanja.''

U subotu ćemo gledateljima donijeti i prijenos UFC-a iz Poljske, iz Gdanjska. Vi ste baš u Poljskoj ostvarili jednu od najvećih pobjeda u karijeri (Gonzaga 2015.)?

''Poljaci su jedna nevjerojatna publika, odlični navijači. Bila je krcata dvorana kad sam nastupao. Educirani su po pitanju slobodne borbe, sve razumiju i ne sumnjam da će biti spektakl.''

Vi ste nekakav pionir slobodne borbe u Hrvatskoj. Jeste li zadovoljni kako danas napreduju hrvatski borci?

''Imamo mi vrlo dobrih kvalitetnih boraca pred kojima je budućnost. Ja bih izdvojio Antu Deliju, koji ima najveći potencijal kod nas. Vjerujem da će uskoro imati debi u Japanu. On je po mom sudu definitivno budućnost teške kategorije u slobodnoj borbi. Čovjek je nevjerojatan talent u tjelesnom smislu. I nema nikakav strah'', izjavio je Mirko Filipović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider