FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
mma svijet se čudi

Novi veliki šok za UFC: Na doping testu pao i uvijek čisti Dos Santos

Junior dos Santos nije prošao jedno od nenajavljenih testiranja na nedopuštena sredstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova žrtva zadnjih godine postroženih doping kontrola u američkog sportu zove se Junior dos Santos. Vijest je to koja je šokirala MMA zajednicu, jer brazilski borac u prošlosti nije imao problema s doping kontrolama.

No kod uzorka koji mu je uzet 10. kolovoza u vlastitom domu pronađeno je nedopušteno sredstvo. U njegovom timu u prvi mah nisu znali o čemu se radi, a onda su se obratili javnosti.

''Junior je bio pozitivan na supstancu imena Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je zabranjen od USADA-e, pošto se koristi za ''maskiranje'' drugih rezultata. Mi iskreno ne znamo odakle je ta supstanca došla. Junior je više puta dobrovoljno testirao svoju krv i urin i nikada u dosadašnjoj karijeri nije imao ništa pozitivno na tim testovima'', poručila je JDS-ova pravna predstavnica Ana Claudia Guedes, prenosi Fightsite.

Junior je odmah maknut s programa UFC 215 spektakla koji će se održati 9. rujna (jutro kasnije po našem vremenu). U Kanadi se trebao boriti protiv nove zvijezde teške kategorije, Francisa Ngannoua koji će se još načekati da dobije borbu za pojas kojeg drži naš Stipe Miočić.

''Danas smo odmah zatražili B uzorak. On najčešće bude identičan prvom uzorku, tako da već radimo na analizi svih suplemenata i medikamenata koje je Junior uzimao tijekom priprema, da bi smo pronašli gdje je diuretik bio kontaminiran. Jeff Novitzky i Donna Marcolini iz UFC-a su nam pružili svu moguću logističku podršku pri tom procesu i njima smo zahvalni na tome'', poručili su iz Ciganovog tima.

Brazilac se nada kako će dokazati nevinost te da će borba s Ngannouom biti premještena na neki drugi event. Ukoliko ne uspije, mogao bi dobiti suspenziju na dvije godine, što bi moglo biti pogubno za karijeru 33-godišnjeg bivšeg prvaka.

''Junior i dalje u potpunosti podržava USADA testiranja, iako ima nesreću da trenutno doživljava posljedice istih. Osobno se već obratio Francisu Ngannou te se ispričao zbog toga što se dogodilo. Zahvalio mu se na simpatijama i razumijevanju, a međusobno su si iskazali jako puno poštovanja. Nadaju se kako će se situacija riješiti na najbolji način te da će njihova borba dobiti novi datum'', dodala je Claudia Guedes.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider