FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
cro copov pulen

Pejić superiorno obranio naslov, Ishii debitirao impresivnom pobjedom!

U Linzu je održan 30. FFC event na kojem je debitirao Japanac Satoshi Ishii, te na kojem je Filip Pejić obranio naslov prvaka u perolaskoj kategoriji.

Legendarni japanski borac Satoshi Ishii novo je veliko ime u Final Fight Championship rosteru, te nije ni najmanje razočarao u svom debitantskom nastupu u Linzu. Ponajbolji japanski MMA borac i osvajač zlatne medalje u džudu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine slavio je kimurom protiv Nijemca Bjorna Schmiedeberga već u 1. rundi. 

Ishii već neko vrijeme boravi u Hrvatskoj i trenira s Mirkom "Cro Copom" Filipovićem, što se jasno moglo vidjeti u njegovoj izvedbi. Podsjetimo, prvotno je priredbu u Linzu trebao predvoditi Nizozemac Robin van Roosmalen koji je bio spriječen nastupiti zbog ozljede, pa je Ishiiju pripala čast da predvodi FFC 30.

Što dalje slijedi za Japanca vidjet ćemo, no FFC će sigurno na temelju ove borbe i činjenice da ga trenira Mirko Cro Cop Filipović što brže ponovno htjeti staviti Ishiija u ring.

Filip Pejić obranio naslov prvaka FFC-ove perolake kategorije

Jedan od najboljih hrvatskih boraca Filip “Nitro” Pejić vratio se na mjesto gdje je osvojio FFC pojas i ponovno ga uspješno obranio. Pejić je u rujnu 2016. godine u TipsAreni svladao Ahmeda Vilu i stao na FFC tron perolake kategorije, a sada je po drugi put obranio naslov prvaka.

Iskusnog Brazilaca i FFC debitanta Fabiana “Jacarezinha” Silvu dovršio je tehničkim nokautom u 2. rundi, nakon što je upao u manje probleme krajem prve. Silva u svojoj karijeri ima čak 28 pobjeda, uz impresivnih 10 nokauta i 12 prisiljavanja na predaju, no to mu protiv hrvatskog borca nije značilo mnogo.

Čudesan povratak Vitasovića protiv iranskog diva!

Ivan Vitasović upisao je najveću pobjedu u svojoj MMA karijeri, nakon što je tehničkim nokautom u 2. rundi završio iranskog borca Masouda Ranjbara. Prva je to pobjeda hrvatskog borca u FFC-u, nakon što je upisao dva poraza na startu od Stefana Traunmullera i FFC prvaka Darka Stošića.

Vitasović je protiv Iranca imao taktiku pustiti ga da se ispuca, no za to je morao pokupiti veliki broj udaraca. Ranjbar je doslovno legao na njega i lupao po njemu koliko je mogao u prvoj rundi, koju je nekako borac iz Pule preživio.

U drugoj rundi je Iranac ostao bez kisika, što je Vitasović iskoristio 20 sekundi prije kraja i dokrajčio svog suparnika.

Do ove borbe Ranjbar u profesionalnoj karijeri nije znao za poraz, a do zadnje dvije pobjede došao je tehničkim nokautom.

Uzbudljiv kickboxing dio večeri, Mikelić ponovno slavio!

U glavnoj borbi večeri kickboxing programa Shkodran Veseli atraktivno je slavio protiv Dimitriosa Chiotisa, tehničkim nokautom u drugoj rundi. 'Albanski ratnik' vratio se na pobjedničke staze, nakon što je u posljednjem dvoboju, prije više od godine dana, poražen od Eyevana Danenberga.

U sunaslovnoj borbi kickboxing programa Samo Petje došao je do pobjede u meču gdje nije prikazao ono što je htio. 20-godišnji rumunjski borac Eduard Chelariu ušao je hrabro i bez respekta. Prve dvije i pol minute meča nije viđeno gotovo ništa, sve do trenutka kad Chelario pogađa udarac kojim je uzdrmao Petjea i time podosta razljutio Slovenca koji tad diže tempo.

Nakon što je ozbiljnije shvatio svog protivnika, Petje pametno taktički uzima drugu rundu, a tako nastavlja sve do posljednje minute meča. Petjeu su suci na kraju zasluženo dodijelili pobjedu, no teško da će on sam biti zadovoljan nastupom.

Teo Mikelić, bivši izazivač lake kategorije, upisao je zasluženu pobjedu u borbi koju je prihvatio kao zamjenski borac. Iako je prošlog vikenda također imao nastup, u kojem je briljantnim potezom završio svog protivnika, Teo je došao potpuno svjež, a Leitner mu je pravi otpor pružao tek tijekom prve runde.

Kako je vrijeme prolazilo Mikelić je bio sve opušteniji, pa smo tako vidjeli i podosta pokušaja atraktivnih tehnika, no one nisu pronalazile mjesto na kojem bi došlo do prekida borbe. Čista i zaslužena pobjeda hrvatskog borca!

Rene Wimmer slavio je protiv borca iz BiH Budimira Bajbića nokautom u prvoj rundi, dok je Meletis Kakoubavas tehničkim nokautom u 3. rundi dovršio Giorgia Bazanova.

Prva borba večeri otišla je do sudačke odluke, a slavio je Austrijanac Markus Ehrenhofer protiv Belgijanca Benjamina Masudia.

Hrvoje Sep ostao stopostotan u profi vodama

Hrvatski olimpijac Hrvoje Sep upisao je i treću pobjedu u isto toliko profesionalnih boksačkih nastupa! Sep je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv neporaženog Gruzijca Levana Luhutašvilija.

Sep je konstantno održavao pritisak i nije popuštao tijekom cijele borbe, dok je Gruzijac u posljednje dvije runde izgledao kao da se jedva drži na nogama. Hrvoje vjerojatno neće biti u potpunosti zadovoljan borbom, ali činjenica je da je ostao stopostotan i to nakon borbe s vrlo neugodnim borcem.

Podsjetimo, Sep je svoj profesionalni boksački debi odradio upravo u FFC-u u Ljubljani u travnju ove godine. Tada je porazio srpskog boksača Milana Petrovića nokautom već u prvoj rundi, za što mu je trebalo samo 40 sekundi.

FFC 30:

Kick-boks

Shkodran Veseli (ALB) pobijedio Dimitriosa Chiotisa (GRE) (tehnički nokaut 2. runda)
Samo Petje (SLO) pobijedio Eduarda Chelariua (ROU) (jednoglasna sudačka odluka)
Rene Wimmer (AUT) pobijedio Budimira Bajbića (BIH) (tehnički nokaut, 1. runda)
Meletis Kakoubavas (GRE) pobijedio Giorgia Bazanova (GEO) (tehnički nokaut, 3. runda)
Teo Mikelić (CRO) pobijedio Thomasa Leitnera (AUT) (jednoglasna sudačka odluka)
Markus Ehrenhofer (AUT) pobijedio Benjamina Masudia (BEL) (jednoglasna sudačka odluka)

Boks:

Hrvoje Sep (CRO) pobijedio Levania Lukhutashvilija (GEO) (jednoglasna sudačka odluka)

MMA:

Satoshi Ishii (JPN) pobijedio Bjoerna Schmiedeberga (GER) (kimura, 1. runda)
Filip Pejić (CRO) pobijedio Fabiana Silvu (BRA) (tehnički nokaut, 2. runda)
Ivan Vitasović (CRO) pobijedio Masouda Ranjbara (IRN) (Tehnički nokaut, 2. runda)
Duško Todorović (SRB) pobijedio Alexandera Poppecka (GER)
Magamed Batirov (RUS) vs. Stjepan Brčić (CRO), -61kg
Luka Ćurković (CRO) pobijedio Selima Topuza (TUR) (Gušenje, 3. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider