FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
"ti prljava životinjo"

Još jedna MMA legenda pala na dopinškom testu: Dvije godine nakon što mu je Miočić uzeo pojas!

Novi šok stigao je iz najpoznatije MMA organizacije – UFC-a.

Galerija Fabricio Werdum (Foto: AFP) Fabricio Werdum (Screenshot YouTube) Volkov nokautirao Werduma (Screenshot)

Fabricio Werdum pao je na USADA dopinškom testu, i to isti dan kada je potvrđena njegova iduća planirana borba, prenosi Fightsite.hr. Bivši teškaški prvak, kako to USADA inače radi, obaviješten je o potencijalnom kršenju USADA pravila te će biti podvrgnut istraživanju.

Werdum je imao pozitivan test na uzorku uzetom 25. travnja, a supstanca na koju je pao nije otkrivena, odnosno USADA pravila za sada to ne dozvoljavaju. On je samo još jedna u nizu od MMA legendi koje su se našle na popisu onih koji su kršili antidopinška pravila.

Brazilac do sada nikada nije imao problema s dopingom, odnosno ovo mu je prvi pad. UFC još uvijek nije otkazao borbu protiv Oleinika, jer su navodno sigurni da Fabricio nije uzeo ništa ilegalno. Njegov tim već je počeo istragu o tome kako je do svega došlo. Tijekom sutrašnjeg dana vjerojatno bismo trebali znati više.

U srijedu se Werdum obratio svojim fanovima te je progovorio o problemu u kojem se našao.

"Hej, ekipa, probudio sam se jutros i vidio sam vijest da je jedan od mojih uzoraka izuzet u travnju bio pozitivan na zabranjenu supstancu", napisao je Brazilac u postu na društvenoj mreži Instagram te je dodao:

"Radim sa svojim timom, s UFC-om i s USADA-om kako bi dokučili što se točno dogodilo. Uvijek sam bio pažljiv sa svime što uzimam i uvijek sam podupirao čist sport. Radit ćemo naporno kako bismo riješili ovaj nesporazum i nadam se da ću se što prije vratiti u oktogon kako bih se bavio onime što volim."

 

Fala galera Fui pego de surpresa com a notícia de que um dos exames colhidos pela USADA em abril deu positivo para uma substância proibida. Me coloquei à disposição da USADA e do UFC e estou trabalhando com a minha equipe para entender o que aconteceu. Eu sempre fui muito cuidadoso com tudo o que eu tomo e sempre apoiei o esporte limpo. Vocês podem ter certeza de que vamos esclarecer esse mal entendido e espero em breve poder voltar a fazer o que eu amo, que é lutar. Hey guys, I got up this morning to the news that one of my urine samples from April tested positive for a prohibited substance. I am working with my team, the UFC and USADA to understand what happened. I’ve always been careful with everything I take and I’ve always supported a clean sport. We will work hard to solve this misunderstanding and I hope soon to be able to go back to the octagon and do what I love

A post shared by Fabricio Werdum (@werdum) on

Werdum je teškaški UFC prvak postao 2015. godine pobjedom nad Cainom Velasquezom, da bi godinu dana kasnije titulu izgubio od Stipe Miočića. Bio je blizu povratka na poziciju izazivača, ali porazi od Alistaira Overeema i Alexandra Volkova spustili su ga na trenutačno petu poziciju teškaške ljestvice.

Samo nekoliko sati nakon što je UFC obavijestio javnost o tome da su sami obaviješteni od strane USADA-e o Werdumovu pozitivnom uzorku, Colby Covington odlučio je prokomentirati čitavu stvar na svom profilu na Twitteru. Nije štedio Brazilca, nego ga je nazvao "ljigavcem".

"Zašto nisam iznenađen podatkom da je ljigavac poput Fabricija Werduma na sterkanima i da je pao na dopinškom testu?! Ako si uhvaćen s prstima u pekmezu, moraš platiti, ti PRLJAVA ŽIVOTINJO!" stoji u poruci naslovljenoj na "Vai Cavala".

Werdum i Covington sukobili su se uoči priredbe koju je Brazilac predvodio u Australiji prije nekoliko mjeseci. Nakon verbalnog sukoba u predvorju službenog hotela koškanje se preselilo i na ulicu. U jednom trenutku Werdum je potpuno izgubio živce te je pogodio svog kolegu bumerangom koji je ranije kupio u suvenirnici.

Čitava je stvar eskalirala do razine policije, no Brazilac se izvukao tek s novčanom kaznom. UFC je odlučio ne intervenirati te su obojica prošla s upozorenjem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider