FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
milijarda dolara

McGregor i Mayweather u rujnu: "Sve je dogovoreno"

Ako je za vjerovati britanskim medijima, samo nas sati dijele od službene potvrde dogovorene borbe između Mayweathera i McGregora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski mediji objavili su na sva zvona da je dogovorena najintrigantnija borba svih vremena, ona između umirovljenog boksača Floyda Mayweathera i aktualnog UFC prvaka Conora McGregora. Hrvatski Fight Site jutros je objavio da su dvojica boraca na pragu dogovora i čini se kako je bio u pravu.

Irski mediji su ovog utorka ujutro objavili na svojim portalima vijest pod naslovom: "Sve je dogovoreno! Conor McGregor i Floyd Mayweather postigli su dogovor vrijedan borbe od milijardu dolara". Irci tvrde da je McGregor napustio Dublin te da se zaputio prema Las Vegasu gdje ga čeka konačni dogovor i potpisivanje ugovora s Mayweatherom.

I dok svi pišu o dogovorenoj borbi, nitko ne spominje UFC i njegovog predsjednika Danu Whitea, koji je nedavno izjavio da se "borba nikada neće održati". U tom slučaju za očekivati je da će se McGregor pozvati na Alijev akt, odnosno federalni zakon u svijetu profesionalnog boksa prema kojem ima pravo odraditi jedan boksački meč i da ga u tome ne može spriječiti nikakav ugovor, pa čak ni onaj koji ima s UFC-om.

Borba od milijardu dolara

Spominje se da će meč vrijediti milijardu dolara i da će se održati u drugom drugom vikendu u rujnu, najučestalijem terminu u kojem se Mayweather bori. Borba se prije lipnja ne može ni dogoditi s obzirom da McGregor sa svojom djevojkom očekuje prinovu u svibnju. To znači da Irac ima sedam mjeseci da izoštri svoje boksačke vještine kako bi imao što veće šanse da šokira svijet i slavi protiv neporažen boksača (49-0).

Što se kilaže tiče, borba bi se trebala održati do 67 ili 69 kilograma. McGregor će naravno željeti u težoj kategoriji kako bi njegovi udarci bili što teži i razorniji.

I za kraj, mjesto radnje - Las Vegas. To je "jedino moguće mjesto", tvrde svi analitičari, koje zaslužuje ovakav spektakl, možda i najveći svih vremena u svijetu borbe. McGregor još nema boksačku dozvolu za Nevadu, no vjerujemo kako mu neće biti problem dobiti istu. Naime, teško da će država propustiti priliku zaraditi milijune dolara zbog jednog sportskog događaja, a sve što mora napraviti je dozvoliti McGregoru da uđe u boksački ring.

Borba bi se trebala održati u novoizgrađenoj T-Mobile Areni ili već kultnom MGM Grandu.

Recimo da se procjenjuje kako će najjeftinija karta za meč iznositi 1500 dolara, a da će najskuplja u prodaji sezati i do 7500. Možemo samo zamisliti koliko će iznositi cijena ulaznice na crnom tržištu...

Do prije samo koji mjesec mnogi su odmahivali rukom i govorili: "ma ništa od te borbe". Danas je McGregor, jednan od najpopularnijih MMA boraca svih vremena, u Las Vegasu i dogovara posljednje detalje za dvoboj protiv apsolutne boksačke legende.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider