FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
FIGHT!
"uništio me, razvalio..."

Jedan od najboljih teškaša otkrio kako ga je Miočić prebio na treningu, no dao je naslutiti gdje mu je najveća slabost!

Nadolazeća MMA zvijezda Curtis Blaydes nahvalio je udaračku tehniku i borbu u stojci našeg Stipe Miočića.

Curtis Blaydes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Curtis Blaydes postaje prava prijetnja za UFC-ovu tešku kategoriju, što potvrđuje i njegova pobjeda protiv Marka Hunta prošlog mjeseca u Australiji, koja ga je plasirala u top 5 poredak divizije, prenosi Fightsite. Blaydes je 27-godišnji Amerikanac koji je jednako kvalitetan u stojci i u parteru, pa i ne čudi da ga mnogi vide kao budućeg prvaka.

Postoji realna mogućnost da se Blaydes jednog dana obračuna i s našim Stipom Miočićem, ukoliko naravno upiše još pokoju pobjedu i istakne kandidaturu za naslov prvaka. To mu, zanimljivo, ne bi bio prvi susret s prvakom pošto su nekoć bili sparing partneri.

Blaydes je u više navrata govorio o svojim iskustvima s Miočićem, a nedavno se, u izdanju Submission Radia, prisjetio njihovih sparinga od prije pet godina. Priznao je da je u "stand up" borbi Stipe tada bio daleko kvalitetniji, dok je u hrvanju situacija bila drugačija.

"U borbi na nogama me uništio. Ja sam bio amater, to je bilo 2013. Ja sam takva osoba, neću vam lagati ako je netko bolji. Mislim, on je tada bio daleko bolji od mene. To je bilo u vrijeme kada se trebao boriti s Gabrielom Gonzagom. Bilo bi čudno da sam tada došao i jednostavno ga počeo razvaljivati. Ne, on je mene riješio kako je trebao. Ali kada smo hrvali, onda smo bili poprilično izjednačeni. U sat vremena treninga dva puta bi on mene rušio, dva puta bih ja njega. Ili bi nekad on dobio rušenje više, nekad ja", prisjetio se Blaydes.

Amerikanac je u UFC-u debitirao ne tako davne 2016. godine, na Fight Nightu u Zagrebu. Tamo ga je, sudačkim prekidom zbog pretrpljene štete na licu, porazio Francis Ngannou, posljednji borac kojeg je Stipe Miočić pobijedio u rekordnoj trećoj obrani naslova UFC prvaka.

Blaydes je ovime vjerojatno htio natuknuti da je parter najslabiji dio Miočićeve vještine, te da je tu najveća šansa za sve njegove buduće suparnike. Naravno one koji znaju hrvati.

A upravo je Miočićev sljedeći suparnik Daniel Cormier, čovjek koji je majstor brazilskog jiu-jitsua. Ta je borba na rasporedu 7. srpnja, a pobjednik će ponijeti naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji.

Blaydes će pak iduću borbu odraditi 9. lipnja na UFC-u 225, a suparnik će mu biti još jedna Miočićeva žrtva - Alistair Overeem. Ukoliko savlada i njega, njegov idući suparnik mogao bi biti Francis Ngannou, koji se nakon mjesec i pol dana izolacije oglasio i navratio svoj povratak u oktogon. Njegov idući suparnik trebao bi, po svemu sudeći, biti Derrick Lewis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider