Košarka
SPORTOVI
Košarka
lebron i wade opet zajedno?

Stvaraju se četiri super momčadi u NBA ligi: Cleveland s petoricom All-Star igrača?

Srpanj je mjesec u kojem NBA momčadi love nezaštićene slobodne agente, a ove ih godine ima jako, jako puno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nove špekulacije i kombinacije u NBA ligi! S 1. srpnjom neki će košarkaši postati nezaštićeni slobodni igrači, što znači da će moći potpisati za bilo koji klub iz NBA lige, čiji budžet to naravno dopušta. U petak su svoje odluke da neće produljiti ugovor s Los Angeles Clippersima obznanili dvojica krucijalnih igrača - Chris Paul i Blake Griffin.

Njih dvojica nisu jedine zvijezde koje se premišljaju oko ostanka i odlaska iz kluba. Tu su još igrači poput Kylea Lowryja, Gordona Haywarda, Paula Millsapa, Jruea Holidaya, Danila Gallinarija, Dwyanea Wadea. J.J. Reddicka itd. Toliko broj sjajnih igrača prilika je za špekulacije, pa čak i maštanje mnogih, pa su tako američki mediji napravili čak četiri "super momčadi" koje bi se mogle stvoriti kada bi ponajbolji igrači lige napustili aktualne klubove.

Iako je Cleveland Cavaliers već i sada super momčad, mogao bi postati još i jača. New York Knicksi žele se riješiti Carmela Anthonyja, vrlo dobrog prijatelja LeBrona Jamesa. GM Phil Jackson čak je spreman i isplatiti Anthonyja, samo da ga se riješi već ovoga ljeta. Krilni veteran izrazio je želju za ostankom, ali je i naglasio da je Cleveland realna destinacija, ako ga Knicksi izguraju.

Spomenimo i da se šuška kako bi Dwyane Wade mogao odbiti igračku opciju za iduću sezonu od Chicago Bullsa, pogotovo sada kada su Bullsi poslali najboljeg igrača Jimmyja Butlera u Minnesotu Timberwolves. LeBron i Wade najbolji su prijatelji već dugi niz godina i već su surađivali u Miami Heatu. Je li stiglo vrijeme da se ovoga puta Wade pridruži LeBronu u njegovoj momčadi? To bi se moglo dogoditi ali samo pod uvjetom da ga Bullsi isplate, jer Cleveland nema financijskog prostora da plati posljednju godinu iz njegovog ugovora.

Petorka Clevelanda: Irving, Wade, LeBron, Carmelo Anthony, Kevin Love

Boston Celticsi rade na jakim prinovama. Spomenuti Hayward iz Utah Jazza i Blake Griffin najveće su želje Brada Stevensa i Celticsa. Obojici ističe ugovor i obojica su najavili da su spremni okušati se na tržištu.

Petorka Bostona: Isaiah Thomas, Avery Bradley, Gordon Hayward, Blake Griffin, Al Horford

Po mnogima je Houston Rockets već i lani bio jedan od kandidata za veliko finale, ali to se nije dogodilo. Ukoliko uspiju dovesti barem dvojicu od trojice igrača s kojima ih se povezuje, Rocketsi bi mogli biti jako, jako dobri. Želje kluba iz Texasa su Kyle Lowry, Danilo Gallinari i Paul Millsap.

Petorka Houstona: Lowry, Harden Gallinari, Millsap, Ryan Anderson

San Antonio Spursi Gregga Popovicha već su godinama u samom vrhu NBA lige, no ako uspiju u svom ovoljetnom naumu, to bi mogla biti nepobjediva super momčad. Najvažniji igrač na kojeg se Popovich orijentira je Chris Paul, nesebični i pravi timski igrač, baš kakve legendarni trener voli. On bi trebao zamijeniti Tonyja Parkera, koji se teško ozlijedio u ovogodišnjem doigravanju.

Osim njega na listi želja je i sjajni defanzivac Serge Ibaka, koji i dalje slovi kao jedan od najsvestranijih visokih igrača u ligi. Njegov ugovor u Torontu je na isteku, a prema posljednjim informacijama iz Kanade, Ibaki se ne ostaje u Torontu.

Petorka San Antonia: Paul, Danny Green, Kawhi Leonard, Ibaka, LaMarcus Aldridge

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider