Košarka
SPORTOVI
Košarka
vrijedi li itko toliko?

Kraljevstvo za Russa: Westbrook postaje najplaćeniji košarkaš svih vremena!

Oklahoma City Thunder rano se oprostio od doigravanja u NBA ligi, no uprava još nije spremna na bezbrižni odmor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je odigrao regularni dio NBA sezone za pamćenje Russell Westbrook oprostio se sa svojom momčadi Oklahoma City Thunder vrlo rano u doigravanju. Bolji je bio Houston Rockets, koji je slavio s ukupnih 4:1 i poslao mr. Triple-doublea na raniji godišnji odmor. Teško je bilo za očekivati da će Westbrook sam odvesti Thunder preko sjajnih Rocketsa, no činjenica je da nije bio toliko daleko.

S obzirom na roster s kojim raspolaže, uprava Thundera može biti zadovoljna ostvarenim ove sezone i mirna odlazi na odmor. No prema pisanju ESPN-a uprava se neće samo odmarati, već će pripremati novi, monstruozni ugovor za svog najboljeg igrača. Spomenuti izvor navodi da je klub spreman napraviti petogodišnji ugovor vrijedan 220 milijuna dolara! To znači da bi Russ po sezoni dobivao 44 milijuna dolara, odnosno gotovo 18 više od dosadašnji 26.5 milijuna.

"Nisam razmišljao o produženju do sada. No Oklahoma je grad u kojem želim nastaviti svoju karijeru. Volim igrati pred našim navijačima", rekao je Westbrook nakon ispadanja od Houstona.

Razigravač Oklahome kroz regularni je dio sezone bio na triple-double prosjeku, a u konačnici ih je upisao 42. Na tom je prosjeku bio i u doigravanju, kroz svih pet utakmica, no nije bilo dovoljno za izbacivanje trećeplasirane momčadi Zapada.

Westbrook bi tako ovoga ljeta trebao postati najplaćeniji košarkaš današnjice i svih vremena, a uz to će Oklahomi ostati dosta prostora u salary capu da mu pridoda barem jednu zvijezdu s kojom će tvoriti ubojiti dvojac, kada mu je već Kevin Durant prošloga ljeta zabio nož u leđa i potpisao za Golden State Warriorse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider