Košarka
SPORTOVI
Košarka
konačno pravi otpor prvacima

Harden i Paul vratili izgubljeno: Houston poravnao protiv Golden Statea!

Houston Rocketsi poravnali su rezultat u finalu Zapadne konferencije protiv NBA prvaka Golden State Warriorsa.

Harden, Paul i Capela (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Break je vraćen! Najbolja momčad regularnog dijela sezone NBA lige Houston Rockets vratila je prednost domaćeg terena protiv NBA prvaka Golden State Warriorsa. Rocketsi su slavili u četvrtoj utakmici rezultatom 95:92 i poravnali rezultat u seriji na 2:2.

Warriorsi su sjajno krenuli u utakmicu, nakon samo pet minuta vodili su s 12:0 te se činilo kako će nastaviti tamo gdje su stali u trećem susretu koji su dobili sa 126:85. No u drugoj četvrtini proradio je sjajni branički dvojac Rocketsa James Harden i Chris Paul te su gosti u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist. Tih drugih 12 minuta Rocketsi su dobili sa 34:18, a 29 od ta 34 koša ubacili su upravo Harden (15) i Paul (14). Gosti su bili posebno raspoloženi u završnici prvog poluvremena kada su serijom 16:2 zaostatak od 37:41 pretvorili u prednost 53:43.

Uslijedio je fantastičan odgovor prvaka u trećoj četvrtini, prvenstveno Stephena Curryja koji je kanonadom trica odveo svoju momčad do prednosti od 80:70 uoči posljednjih 12 minuta. Curry je 17 od svojih 28 koševa postigao upravo u trećoj četvrtini. No jednako kako je odjednom proradio dalekometni šut Warriorsa u trećoj dionici, tako je i odjednom stao u četvrtoj četvrtini u kojoj nisu mogli pogoditi ništa iza linije za tri poena. Rocketsi su to znali iskoristiti i tricom Erica Gordona povesti sa 94:89 dvije minute prije kraja.

Ipak, susret je ostao neizvjestan do posljednje sekunde. Draymond Green pogodio je jedno od dva slobodna bacanja i tako smanjio na 94:92 samo 37 sekundi prije kraja, da bi Harden u sljedećem gostujućem napadu promašio tricu i pružio priliku domaćima da u posljednjih 15 sekundi dvicom poravnaju ili tricom povedu. Odgovornost je pala na Klaya Thompsona, ali njega je odlično zaustavio Trevor Ariza, pa lopta prilikom šuta s pet metara nije stigla niti do obruča. Nju je uhvatio Paul kojega je prekršajem zaustavio Livingston 0,5 sekundi prije isteka vremena. Kako je Paul pogodio jedno od dva slobodna bacanja, Warriorsi su nakon time-outa imali još jednu priliku da tricom izbore produžetak, ali Curryjev očajnički pokušaj završio je na obruču.

James Harden izbacio je 30 poena, a Chris Paul 27 u pobjedi Rocketsa. Svoj obol pobjedi dali su i igrači "iz sjene". Eric Gordon zabio je 14 poena, PJ Tucker upisao je 16, a Clint Capela 13 skokova.

Kod Warriorsa najefikasniji je bio Steph Curry s 28 poena, dok je jedan manje ubacio Kevin Durant. Draymond Green imao je 11 poena, 13 skokova i osam asistencija, a valja spomenuti i da je Golden State igrao bez Andrea Iguodale te da je u jednom dijelu prvog poluvremena parket napustio Klay Thompson zbog ozljede koljena. Vratio se u susret, ali ga je okončao sa svega 10 poena.

Serija se vraća u Houston, gdje se u noći s četvrtka na petak igra peta utakmica, nakon koje će jedna od dvije momčadi imati meč-loptu za veliko finale.

Podsjetimo, u noći sa srijede na četvrtak petu utakmicu igraju Boston i Cleveland na Istoku. Rezultat u finalu Istoka također je 2-2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider