Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravo, dečki!

Veliki uspjeh mladih košarkaša: U dramatičnoj završnici srušili Litvu i izborili polufinale!

Hrvatska U-16 košarkaška reprezentacija izborila je polufinale odličnom utakmicom protiv Litve.

Slavlje Hrvatske (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Hrvatska U-16 košarkaška reprezentacija izborila je polufinale Europskog prvenstva pobjedom protiv Litve 80:78.

Heroj hrvatske pobjede bio je Matej Bošnjak koji je u zadnjem napadu sjajnom blokadom zaustavio ''zicer'' Litve za produžetak.

Najbolji strijelac bio je Boris Tišma koji je ubacio 25 koševa, čemu je dodao osam skokova. Roko Prkačin, sin bivšeg reprezentativnog centra Nikše, ubacio je 20 koševa uz 11 skokova.

Ivan Perasović, sin također istaknutog bivšeg košarkaša Velimira, ubacio je 20 poena, a dodao je i sedam skokova. Bošnjak je ubacio 12 koševa. Spomenuta četvorka zabila je 77 od 80 hrvatskih koševa. Jedini preostali strijelac bio je Lukša Buljević koji je ubacio jednu tricu. Ipak, ostali igrači nisu bili samo promatrači; davali su doprinos kretanjem, dodavanjima i obranom, a Hrvatska je prikazala lijepu i tečnu igru.

Litva je bolje otvorila utakmicu i održavala prednost sve do odmora, na koji je otišla s vodstvom 49:47.

Hrvatska je u trećoj četvrtini limitirala Litvu na samo 10 koševa i stigla do preokreta. U zadnjoj četvrtini Hrvatska je održavala prednost sve do samog kraja, kada je Litva podigla agresivnost i presingom preko cijelog terena natjerala Hrvatsku na nekoliko izgubljenih lopti.

Litva se sasvim približila i izborila napad za pobjedu ili produžetak. Odigrali su dobru akciju i činilo se da će utakmica otići u produžetak, ali ukazao se Bošnjak koji je fantastičnom blokadom sa sirenom odveo Hrvatsku u polufinale.

Protivnik u polufinalu bit će bolji iz susreta domaćina Srbije i Francuske. U prethodnoj utakmici Hrvatska je s uvjerljivih 85:58 pobijedila Italiju.

Hrvatska košarka ovoga je ljeta već doživjela veliki uspjeh u mladim kategorijama kada je U-20 reprezentacija osvojila europsko srebro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider