Košarka
SPORTOVI
Košarka
38. pick drafta...

Warriorsi izveli "krađu" NBA drafta: Kupili igrača koji će dominirati reketom!

Jordan Bell bio je jedan od krucijalnih igrača na putu Oregona do Final Foura NCAA turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok svi pričaju o Top izborima na ovogodišnjem Draftu, američki mediji prenose da je prvak Golden State napravio najveću "krađu" te večeri. Za 3.5 milijuna dolara kupili su prava na 38. izbor Chicago Bullsa, koji je bio krilni centar sveučilišta Oregon Jordan Bell (22).

Riječ je o košarkašu koji je odradio sve tri godine na sveučilištu Oregon, koje je ove godine igralo Final Four NCAA lige! Jordan je sezonu završio na prosjeku od 10.9 koševa, 8.8 skokova i 2.2 asistencije, uz postotak šuta od čak 63.6 posto. Bell je u konačnici bio jedan od svega 22 igrača koji su završili sezonu s minimalno 10 poena i dvije blokade u prosjeku.

Bell je sjajan atleta i moćan bloker, što se najbolje vidjelo u četvrtfinalu (Elite Eight) protiv Kansasa, kada je zabilježio 11 poena, 13 skokova i 8 blokada!

Vjeruje se da će se sjajno uklopiti u sustav Stevea Kerra, koji voli igrati s nižom petorkom i atletski sjajnim igračima, kao što je primjerice Draymond Green. Bell je gotovo identičan tip igrača, za koji centimetar viši, ali i kilogram dva lakši.

Koliko će se Warriorsima, novim NBA prvacima, isplatiti ova investicija od 3.5 milijuna dolara pokazat će studeni kada kreće nova sezona NBA lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider