Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pravo bogatstvo

Divac učinio Srbina najskupljim "rookiejem" u povijesti NBA lige

Vlade Divac je u Sacramento Kingse doveo igrača kojeg smatra najboljim u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdan Bogdanović sljedeće sezone nosit će dres Sacramento Kingsa, NBA kluba čiji je generalni menadžer Vlade Divac. 24-godišnji bek dobio je ugovor od 36 milijuna eura za tri godine, što ga čini najskupljim rookiejem u povijesti NBA lige.

Bogdanovića su draftirali Phoenix Sunsi 27. izborom 2014. godine kada je još bio igrač Partizana u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Iste godine prešao je u Fenerbahče s kojim je ove sezone osvojio naslov europskog prvaka. U Euroligi je po utakmici bilježio 14,6 koševa, 3,8 skokova i 3,6 asistencija.

Bogdanović je iz godine u godinu postupno napredovao; danas glasi za ponajboljeg europskog beka, a Divac ga je proglasio najboljim europskim igračem. Bogdanović se istaknuo i u dresu reprezentacije: na Olimpijadi u Riju osvojio je srebrnu medalju, a hrvatski reprezentativci posebno pamte njegovih 14 koševa u trećoj četvrtini kojima je odveo Srbiju u polufinale.

Radi se o modernoj ''dvojci'' s dobrim šutom i kreatorskim sposobnostima. Kao i u slučaju svakog europskog beka koji dolazi u NBA, najveći upitnik je obrana iako se radi o solidnom obrambenom igraču.

Kingsi nisu produžili ugovor Benu McLemoreu, beku šuteru kojeg su izabrali sedmim izborom drafta, a koji nije ispunio očekivanja. Tu se otvara veliki prostor Bogdanoviću koji će sigurno dobiti priliku za dokazivanje u momčadi Kingsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider