Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonjin suigrač "zakuhao"

Novi sukob u NBA-u: Šakom napao srpskog košarkaša, on uzvratio MMA zahvatom

NBA večer obilježio je drugi sukob u dva dana.

Sukob Arrona Afflala i Nemanje Bjelice (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Noć na parketima NBA-a obilježio je sukob Arrona Afflala i Nemanje Bjelice na utakmici Orlando Magica i Minnesota Timberwolvesa. To je već drugi sukob u dva dana i čini se da se NBA, barem nakratko, vratio u neka stara vremena kada su sukobi igrača na parketu bili puno češća pojava nego danas.

Bjelica i Afflalo prvi su se put ''zakačili'' početkom druge četvrtine kada su se susreli u duelu pod košem. Afflalo je nekoliko minuta kasnije, dok su loptu imali Timberwolvesi, nastavio sukob, ali ovaj put ne samo verbalno.

Na snimci je očito da je samo čekao sukob s Bjelicom; srpski košarkaš krenuo je na skok nakon jednog promašaja, Afflalo ga je najprije grubo zaustavio rukama, a zatim ga napao pravim boksačkim udarcem. Bjelica je eskivirao udarac i uhvatio agresivnog Afflala oko glave te ga spriječio u daljnjoj tučnjavi. Epilog je bio isključenje za obojicu iako je puno više agresivnosti pokazao Afflalo, dok je Bjelica pokazao samo zavidne vještine samoobrane.

Ovo je već drugi sukob u dva dana na parketima NBA-a. Večer prije sukobili su se Los Angeles Clippersi i Houston Rocketsi nakon serije grubih poteza, a nakon utakmice Rocketsi su navodno došli do svlačionice Clippersa tražiti sukob. Zbog incidenta je čak intervenirala i policija.

Orlando Magic na kraju je došao do pobjede 108:102 na krilima rekordna 32 koša francuskog košarkaša Evana Fourniera. Mario Hezonja odigrao je 17 minuta i ubacio 10 koševa (4/12 iz igre, 2/7 za tricu) uz tri asistencije i skok. Wolvese je s 28 koševa predvodio Jimmy Butler.

Na ostalim parketima najzanimljivije je bilo u Bostonu, gdje su New Orleans Pelicansi stigli do pobjede nad domaćim Celticsima nakon produžetka. Najzaslužniji za pobjedu 116:113 bio je Anthony Davis koji je odigrao monstruoznu utakmicu s 45 koševa i 16 skokova. Celticse je predvodio Kyrie Irving s 27 poena.

Od hrvatskih košarkaša na parket je izlazio i Dragan Bender koji je odigrao 32 minute u porazu Phoenix Sunsa od Portland Trailblazersa 118:111. Bender je ubacio šest koševa (2/4 iz igre, 2/3 za tricu) i dodao osam skokova. Booker je ubacio čak 43 koša za Sunse, dok je pobjednike predvodio Lillard s 31 košem.

U preostaloj utakmici Nikola Jokić je briljirao s 29 koševa, 18 skokova i sedam asistencija u pobjedi svojih Denver Nuggetsa protiv Dallas Mavericksa 105:102. Kod poraženih najbolji je bio rookie Dennis Smith Jr. s 25 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider