Košarka
SPORTOVI
Košarka
Brazilski mediji sigurni

Novi posao bivšeg izbornika: Aco preuzima reprezentaciju Brazila

Aleksandar Petrović nije trebao dugo čekati novi posao. Prema vijestima iz Brazila, preuzet će tamošnju reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ostao bez posla nakon neuspjeha u osmini finala Eurobasketa, bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović preuzet će klupu reprezentacije Brazila, piše brazilski košarkaški portal Basquete360.

Prema pisanju spomenutog portala, Košarkaški savez Brazila će do kraja sljedećeg tjedna predstaviti Petrovića kao novog izbora. Njihovu vijest prenijela je i nekolicina drugih brazilskih medija. Plaću će Petroviću isplaćivati Brazilski olimpijski odbor, a prvi izazovi čekaju ga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. Kvalifikacije počinju 24. studenog.

Petrović je s Hrvatskom izborio Olimpijske igre u Riju 2016. gdje je pobijedio i domaćina Brazil, a na kraju ga je u četvrtfinalu zaustavila Srbija. Na Eurobasketu 2017. nije bio toliko uspješan – Hrvatsku je u osmini finala potopila Rusija s uvjerljivih 101:78, a taj ga je poraz na kraju koštao i posla.

Petrovića Brazilci predstavljaju kao starijeg brata legendarnog Dražena i rođaka također legendarnog košarkaša Dejana Bodiroge te trenera koji je u tri navrata vodio Hrvatsku, s kojom je najveći uspjeh ostvario 1995. kada je osvojio europsku broncu. Među njegove najveće uspjehe ubrajaju treće mjesto Eurokupa s Cedevitom i osvajanje nagrade za najboljeg trenera natjecanja, kao i vođenje reprezentacije Bosne i Hercegovine gdje je proglašen trenerom godine.

Navode i da je debakl protiv Rusije naljutio Hrvatski košarkaški savez te da je bio meta žestokih kritika velikog trenera Mirka Novosela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider