Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dvostruka pobjeda

Baby boom na Islandu: Znate li što se dogodilo prije 9 mjeseci?

Islandski reprezentativci direktni su krivci za rekordni "baby boom" u povijesti te male otočke države s nešto malo više od 300 tisuća stanovnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju lokalnog islandskog lista Visira, država od svega 330 tisuća stanovnika doživjela je rekordni broj rođene djece u razmaku od tjedan dana, odnosno popularni "baby boom". Mnogi se sada pitaju "pa kakve veze ovo ima sa sportom?". Ima, i to velike.

Na današnji dan prije točno devet mjeseci nogometna reprezentacija Islanda priredila je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti europskih prvenstava kada je pobijedila Englesku (2:1) u osmini finala i prošla dalje. Stručnjaci za natalitet smatraju da je upravo ta pobjeda Islanda bila okidač za vrhunac dobrog raspoloženja raspoloženje u narodu, te potaknula mnoge na vođenje ljubavi, a samim time i na začeće velikog broja novorođene djece.

Islandski mediji nisu izlazili u javnost s brojkama, ali najviše djece rodilo se 25. i 26. ožujka. Nagađa se da će muška djeca uglavnom dobivati imena po junacima te večeri - Kolbeinnu Sigthorssonu i Ragnaru Sigurdssonu.

Te večeri u Nici na tribinama je bilo otprilike 10 tisuća islandskih navijača, odnosno 3% sveukupne populacije te male otočke države. Lako moguće da su neka djeca začeta upravo u Francuskoj nakon burne proslave najveće pobjede u povijesti islandskog nogometa.

Islandski reprezentativci u tih su 20 dana, koliko su trajali na Euru, učinili stanovnike svoje zemlje jako ponosnima i euforičnima. Bila su organizirana masovna gledanja utakmica reprezentacije, tijekom kojih su tekli potoci alkohola. Znanstveno je dokazano da alkohol toliko opušta da povećava mogućnost samog začeća.

Šteta što je nogometna reprezentacija Hrvatske zapela već u osmini finala Eura od Portugala, jer bi ovako nešto definitivno pripomoglo velikom problemu naše države - natalitetu. Naime, niski natalitet jedan je od gorućih problema Hrvatske posljednjih nekoliko godina. Prošle je godine rođeno najmanje djece otkad se prati službena statistika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider