Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iznervirali ga do kraja

Lovrenova intervencija u 53. minuti finala SP-a hit na društvenim mrežama

U 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi susret je nakratko prekinut zbog incidenta koji su izazvali članovi ruske punk rock skupine Pussy Riot. Redari su ih ekspresno izbacili s terena, no u tome im je pomogao i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Galerija Incident na finalu Hrvatska-Francuska u finalu SP-a u Rusiji (Foto: AFP) - 1 Incident na finalu Hrvatska-Francuska u finalu SP-a u Rusiji (Foto: AFP) - 5 Incident na finalu Hrvatska-Francuska u finalu SP-a u Rusiji (Foto: AFP) - 6 +4 Incident na finalu Hrvatska-Francuska u finalu SP-a u Rusiji (Foto: AFP) - 4

Intervencija Dejana Lovrena tijekom incidenta u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u nedjelju u Moskvi postala je hit na društvenim mrežama, pogotovo na Instagramu. Lovren je jednog od četvero izgrednika zgrabio za košulju, srušio na tlo i pokazao mu rukom da se nosi s terena, dok su srušenog izgrednika istovremeno redari već zgrabili za ruke i krenuli iznositi.

Lovren je poručio u jednom od komentara na Instagramu kako ga je incident strašno iznervirao te da je zbog toga tako reagirao.

Za vrijeme drugog poluvremena tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale su na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe pretrčale su 50 metara, nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi. Igra je nastavljena pri rezultatu 2:1. Nekoliko minuta kasnije ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila je da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale "nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mundijalu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao".

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider