Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Trebaju podršku navijača

Horvat najavio pohod na zlato: Evo što kaže za okršaj sa Srbijom!

Hrvatski rukometni reprezentativac Zlatko Horvat prokomentirao je ždrijeb za Europsko prvenstvo 2018. za Dnevnik Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskog prvenstva 2018. zajedno sa Švedskom, Srbijom i Islandom. Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni. U drugom krugu hrvatski rukometaši križaju se sa skupinom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

Hrvatski reprezentativac Zlatko Horvat prokomentirao je ždrijeb za Dnevnik Nove TV.
„Mi smo i prije govorili da kakav god ždrijeb bio da će biti teško. Mislim da možemo biti zadovoljni, jer skupina jako atraktivna. Ovim putem pozivam sve navijače hrvatske reprezentacije da nas dođu podržati.“

Utakmica sa Srbijom u Splitu nosi posebnu atrakciju i naboj.
„Ne treba već sada dizati tenzije, treba gledati sve sa sportske strane, ali to je tako kada igramo protiv Srbije. Mi ćemo probati što mirnije se spremiti za te utakmice. Normalno, tu su velike emocije kod navijača, a mi moramo sve to spustiti. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.“

Kasnije se križamo sa skupinom B. Tamo Hrvatsku čekaju svjetski prvak Francuska i svjetski viceprvak Norveška, a samo dvije reprezentacije mogu u polufinale.
„To je tako. Zna se da je europsko prvenstvo puno teže nego svjetsko. Eto, dokaz je s kakvom se skupinom križamo. Mi moramo odraditi našu skupinu kako spada i prenesemo četiri boda, a teko onda ćemo moći razmišljati Francuskoj, Norveškoj, Austriji ili tko će već proći dalje. Vjerujem da ćemo se dosta dobro spremiti i ići utakmicu po utakmicu.“

Jedini zlato koje nedostaje hrvatskoj reprezentaciji s najvećih turnira upravo je to europsko zlato. Je li ogroman motiv i ambicija svih vas u reprezentaciji da ga konačno osvojite?
„Normalno. Gdje god da igramo potajno se nadamo da ćemo osvojiti zlato. Puno puta smo bili blizu, što je odlična stvar za hrvatski rukomet da imamo kontinuitet. Ponekad nam je nedostajalo malo više sreće za višu stepenicu, ali vidjet ćemo. Mi se nadamo da ćemo to i napraviti“, zaključio je Horvat.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider