Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični Štrlek i Alilović

FOTO Hrvatska razbila Njemačku i osigurala kvalifikacije za OI!

Nakon šokantnog poraza od Poljske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, hrvatska rukometna reprezentacija je u petak u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta pobijedila Njemačku 28:23 (13:11).

Nijemci su bolje otvorili susret i nakon osam i pol minuta vodili su 5:2. No, Kauboji su odlično odgovorili na taj izazov i serijom 8:2, stigli su do tri gola prednosti u 21. minuti. Do poluvremena Hrvati su održavali prednost od dva do tri gola i s rezultatom 13:11 otišlo se na odmor.

 

U nastavku Njemačka je brzo došla do poravnanja (13:13), ali onda se ponovio scenario iz prvog poluvremena. Hrvati su serijom 6:1 u 40. minuti stigli do uvjerljivog vodstva 19:14, i do kraja su uspješno kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Manuel Štrlek sa 8 golova. Ivan Čupić dodao je 5, Ivan Slišković 4 gola, dok je vratar Alilović skupio 12 obrana. Reprezentaciju Njemačke predvodili su Gensheimer sa 7 i Schoengarth sa 6 pogodaka, dok je golman Heinevetter imao 15 obrana.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vori 2, Horvat 1, Duvnjak 3, Čupić 5 (2), Bičanić, Gojun, Štrlek 8, Kopljar 3, Musa, Brozović, Stepančić 1, Karačić 1, Ninčević, Slišković 4.

NJEMAČKA: Lichtlein, Heinevetter; Kraus 1, Gensheimer 7 (3), Mueller, Strobel, Kneer, Weinhold, Sellin 3, Boehm, Groetzki 1, Wiencek 2, Pekeler 1, Schoengarth 6, Musche 1, Drux 1, Schmidt.

SEDMERCI: Hrvatska 2-3, Njemačka 3-3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Njemačka 4 minute

DVORANA: Ali Bin Hamad Al-Attiyah

GLEDATELJA: 1.000

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider