Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Htjelo ga "pola" Europe

Vrhunski posao Bayerna: "Otimačina" jednog od najboljih njemačkih igrača

Iz Ruhra će u Bavarsku stići naljeto, kao slobodan igrač, bez odštete.

Bayern (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Schalke je potvrdio kako je njihov dragulj Leon Goretzka potpisao ugovor s Bayernom u koji će prijeći 1. srpnja kao slobodan igrač.

Sjajni njemački veznjak koji još nema ni 23 godine bio je tražena roba ovog prijelaznog roka. Liverpool, Juventus i Arsenal samo su neki od klubova koji su ga željeli dovesti u svoje redove, ali je najbrži i najkonkretniji bio Bayern.

Goretzki ima ugovor sa Schalkeom koji traje do 30. lipnja. U nekoliko mu je navrata klub iz Gelsenkirchena nudio produljenje i bolju godišnju plaću, ali igrač je to odbijao. Na koncu je od nekoliko lukrativnih ponuda prihvatio onu Bayernovu.

U Schalkeu razočarani, ali ne i iznenađeni

Ne zna se koliko će zarađivati, ali zna se da je Bayern njegovim dovođenjem napravio vrhunski posao. Igrača procijenjenog na 40 milijuna eura doveli su bez odštete, samo za plaću, a ako nastavi svoj razvoj onako kako se to od njega očekuje, Goretzka bi mogao idućih 10 godina biti neizostavan u veznom redu njemačkog giganta.

U Schalkeu ne kriju da su razočarani, ali tvrde kako nisu iznenađeni.

"Leon je prošao liječnički pregled u Bayernu i naljeto ćemo ostati bez vrlo vrlo dobrog igrača. Žao nam je što to moramo priopćiti. Napravili smo sve što smo mogli da ga zadržimo, šteta. Ipak, možemo se nositi s ovom situacijom koja za nas nije potpuno iznenađenje. Spremni smo ovo dočekali", poručio je sportski direktor Schalkea Christian Heidel.

Trener Domenico Tedesco apelirao je na navijače Schalkea da ne dočekaju Goretzku s uvredama.

"Tužni smo i razočarani, ali moramo prihvatiti njegovu odluku. Nadam se da navijači neće reagirati negativno na našoj idućoj domaćoj utakmici. Oni vjerno prate Schalke i podupiru nas uvijek i svugdje, pa će valjda shvatiti da je Leon do ljeta dio našeg kluba. Od njega samog očekujem da se ponaša kao profesionalac i nastaviti davati sve što može za Schalke", poručio je Tedesco.

Inače, Goretzka nije dijete Schalkea, već Bochuma koji ga je Schalkeu prodao kao talentiranog 18-godišnjaka za tri milijuna i 250 tisuća eura. U međuvremenu je postao njemački reprezentativac i isprofilirao se u jednog od najtraženijih mladih igrača u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider