Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverze i intrige

Uzavrele strasti uoči El Clásica: Zbog ovog bi Barca mogla teško "nastradati" u Madridu

El Clásico je na vratima, tenzije su sve veće, a jedno pitanje dominira eterom...

Lionel Messi, Ivan Rakitić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako se El Clásico primiče, tako se po dobrom starom španjolskom običaju zahuktava medijsko prepucavanje na relaciji Madrid – Barcelona. Ionako tradicionalno uzavrele strasti između dvaju političkih i ekonomskih centara Španjolske, dodatno je podgrijao nedavni katalonski referendum o neovisnosti i politička kriza koja je pratila i koja još uvijek prati cijelu priču.

Dok katalonski mediji „pile“ po još jednom nepriznatom golu Barcelone, kojoj nakon Villamarina i Mestalle suci nisu priznali pogodak ni na Camp Nou, a opet se s vrha stadiona vidjelo da je lopta prešla gol-crtu, madridski dižu buku zbog pitanja hoće li igrači Barcelone napraviti pobjednički špalir za kolege iz Reala kada izađu iz utrobe Santiago Bernabeua, a povodom osvajanja Svjetskog klupskog prvenstva.

Uzavrele strasti uoči El Clásica

Kako trenutačno stvari stoje, čini se da neće biti ništa od špalira. Tako se barem može zaključiti nakon što je direktor Barcelone Guillermo Amor izjavio da bi Barcelona to napravila da je sudjelovala u natjecanju u kojem je Real pobijedio, ali budući da nije sudjelovala, pobjednički špalir nema smisla.

To je službena verzija, a neslužbena glasi da čelnici Barcelone ne žele pobjednički špalir jer je Real posljednjih godina čak četiri puta odbio da se na njegovu stadionu igra finale Kupa kralja, a samo zato što je u finalu bila Barcelona. Također, na Camp Nouu navodno još nisu zaboravili kako su se igrači Reala ponijeli nakon što su 2011. izgubili od Barcelone u španjolskom Superkupu.

Realovci su otišli s travnjaka kada je igračima Barcelone uručivan trofej. U Barceloni su to shvatili kao uvredu, a nisu zaboravili ni transparent koji mjesecima visio na Bernabeuu: „Mourinho, tvoj prst pogodio je cilj.“ Aluzija na čuveni skandal s iste utakmice, odnosno Mourinhov prst u oko Titi Vilanovi, tada pomoćnom treneru Barcelone.

Messi i Iniesta žele pobjednički špalir

Međutim, tu nije kraj priče o pobjedničkom špaliru. Neki izvori tvrde da su Barcelonini igrači predvođeni Lionelom Messijem i Andresom Iniestom za to da ipak prirede trijumfalni doček najvećim rivalima. Naime, glavni Barcini igrači navodno su mišljenja da bi na taj način primirili tenzije i smirili navijače na stadionu. Nit vodilja jest ta da Barceloni u trenutku dok ima veliku bodovnu prednost i šansu da eventualnom pobjedom definitivno izbaci Real iz utrke za naslov prvaka, ne treba dolijevanje ulja na vatru.

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i ostali igrači Reala slave pobjedu (Foto: AFP) Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i ostali igrači Reala slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako bi Barcini igrači dočekali Ronalda i ostatak momčadi Reala u špaliru i popratili ih pljeskom, vjerojatno bi i ukupna atmosfera na stadionu bila ugodnija za goste iz Katalonije, pa bi im bilo i nešto lakše igrati. U suprotnom, doći će do erupcije nezadovoljstva Realovih navijača koji će potom na sve moguće načine iskaliti bijes na igračima Barcelone. To je navodno računica Barcelonine svlačionice, a ako Messi i Iniesta doista tako misle, onda se može očekivati da će čelnici Barcelone promijeniti odluku kako bi udovoljili najvećim zvijezdama i zadržali harmoniju i mir u momčadi. No vidjet ćemo kako će se situacija razvijati u narednim danima.

Griezmann na putu za Camp Nou

Uz kontroverze oko još jednog nepriznatog gola i pobjedničkog špalira, španjolski mediji najviše pažnje posvećuju spekulacijama da je Antoine Griezmann na putu za Camp Nou. Mundo Deportivo jučer je donio ekskluzivnu informaciju kako je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu pozvao na ručak Griezmannove članove obitelji.

„Ako novine tako kažu, moguće je da je istina“, lakonski je odgovorio Amor, glumeći kao da ne zna je li to baš istina.
„Moguće je da se to dogodilo u smislu održavanja prijateljskih odnosa i međusobnog razumijevanja. Moguće je da su malo popričali, razmijenili mišljenja oko nekih stvari, to je uobičajena stvar u svijetu nogometa“, kazao je Amor i zapravo priznao da je došlo do sastanka. Što je bila glavna tema, nije teško odgonetnuti.

Posve je izvjesno da Griezmann najkasnije naljeto odlazi iz Atletico Madrida. To je nedavno dao naslutiti i Diego Simeone kada je rekao da neće zadržavati igrača protiv njegove volje. Trenutačna otkupna klauzula iznosi 200 milijuna eura, ali naljeto će Griezmann biti znatno jeftiniji. Barca se nada da će ga dobiti za stotinjak milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider