Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ispisat ćemo povijest'

Pogledajte novi Nou Camp: Projekt vrijedan 600 milijuna eura!

Sportsko društvo Barcelone odobrilo je prije nešto više od godine dana veliki projekt rekonstrukcije stadiona Nou Camp i košarkaške dvorane Palau Blaugrana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je to pod predsjednikom Sandrom Rosellom, a ovoga je tjedna isti projekt potvrdio Rosellov nasljednik Josep Bartomeu. Riječ je o projektu vrijednom vrtoglavih 600 milijuna eura, a on uključuje potpunu rekonstrukciju Nou Campa i Palau Blaugrane.

"Taj je projekt ispisati povijesti. On će u potpunosti promijeniti lice Barcelone, ali i svjetske standarde. Pred nama je veliki izazov, a na njemu će raditi samo najbolji od najboljih", rekao je Bartomeu.

Nou Camp će dobiti najmodernije osvjetljenje, neviđeno dosada na nogometnim travnjacima. Izgradit će se tribina posebno za obitelji igrača, kao i poseban dio za gostujuće navijače. Najbitniji dio rekonstrukcije je veliki krov, kao i veliki LED ekrani na kojima će se 'izbliza' moći pratiti zbivanje s travnjaka.

Novi, rekonstruirani stadion već ima novo ime - "Otok Nou Camp"...

Košarkaši bi pak dobili 7 i pol tisuća novih mjesta, pa bi novi maksimalni kapacitet dvorane iznosio 10 tisuća gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider