Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izboden nožem

VIDEO Krvavi sukobi u Istanbulu: Ubijen pripadnik Delija!

U sukobima turskih i srpskih navijača ubijen je jedan pripadnik Delija, potvrdio je konzulat Republike Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tragedija je zasjenila poraz Crvene zvezde od Galatasarayja u utakmici košarkaške Eurolige. Generalni konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je kako je smrtno stradao 25-godišnji srpski državljanin nakon okršaja Delija i navijača domaćeg kluba.

U Istanbul je stiglo oko 400 pripadnika Delija, ali samo 50 je imalo kartu za utakmicu. Druga informacija kaže kako su svi imali karte, ali nisu svi mogli u dvoranu. Ispred dvorane došlo je do opće tučnjave u kojoj je jedan navijač Crvene zvezde zadobio smrtonosni ubod nožem, pišu srpski mediji.

Prebačen je u bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život, ali je preminuo od obilnoga krvarenja.

Veleposlanik Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je da su tursku policiju upozoravali da je riječ o utakmici visokog rizika, ali njihova molba nije prihvaćena.

''Ovo je jedan čin neprijateljstva, da u vrijeme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam'', rekao je Marković za RTS.

Između sukobljenih strana letjele su baklje i kamenje, a turski mediji pišu kako su gostujući navijači demolirali nekoliko izloga i vozila oko dvorane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider