Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema više 'kostura'

Velika vijest iz Splita: Grad povećao vlasnički udio u Hajduku

Na obostrano zadovoljstvo potpisana su danas u Gradskoj vijećnici u Splitu dva ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos u srijedu su potpisali ugovor kojim se vlasnički udio Grad u tom klubu povećeva s dosadašnjih 56 posto na 65.92 posto. Iza Grada Splita i njegovih 65.92 posto najveći udio u vlasništvu Hajduka ima udruga Naš Hajduk (24.53 posto).

Krstulović Opara je također potpisao i ugovor s ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milanom Plećašom po kojem se Gradu Splitu ustupa potraživanje CERP-a od Hajduka oko 2.28 milijuna kuna plus kamate.

"Današnjim potpisivanjem ugovora s vodstvom Hajduka Grad Split postaje i pravni vlasnik značajnog udjela od 9.82 posto dionica Hajduka, koje tvore vrijednost oko 26 milijuna kuna i time ćemo vlastiti udio u temeljnom kapitalu Hajduka povećati na 65.92 posto a dosadašnji udio grada u vlasništvu Hajduka bio je oko 56 posto", rekao je splitski gradonačelnik.

Krstulović Opara je objasnio kako je o povećanju vlasničkog udjela grada Splita u nogometnom klubu prošle jeseni pregovarao s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

"Vlada je na moj zahtjev prenijela 9.82 posto dionica Hajduka iz portfelja države na portfelj Grada Splita", kazao je Krstulović Opara pritom podsjetivši kako je Vlada RH na sjednici održanoj 23. studenog 2017. donijela odluku o prijenosu ovih dionica na Grad Split.

Uskoro novo povećanje vlasničkog udjela

Splitski je gradonačelnik, govoreći o ugovoru s CERP-om, rekao kako su potraživanja CERP-a prema Hajduku sa 2.28 milijuna kuna nakon porasla na ukupno pet milijuna kuna nakon dodatka kamata od pravomoćne presude otprije pet godina.

"Ta ćemo potraživanja, sukladno dogovoru s Hajdukom pretvoriti također u vlasnički paket i time bi vlasnički udio Grada Splita u Hajduku podigli na 67.37 posto, s mogućom dokapitalizacijom koju bismo učinili zbog daljnjih rješavanja otvorenih pitanja koja smo naslijedili između Hajduka i Grada, a koja se vezuju i za nenaplaćenu komunalnu naknadu", kazao je Krstulović Opara.

"S ova dva ugovora, koja smo danas potpisali, HNK Hajduk postaje klub lišen svih mogućih, neću reći opasnosti, uz potpuno jasna pravila u kojima je većinski vlasnik Hajduka upravo i samo Grad Split i nitko drugi", poručio je Krstulović Opara.

Gradsko vijeće Splita je na sjednici u utorak prihvatilo prijedloge za potpisivanje ovih dvaju ugovora.

Kos: Danas Hajduk više nema 'kostura iz ormara'

Predsjednik Hajduka Ivan Kos je izrazio zadovoljstvo suradnjom s gradonačelnikom Krstulović-Oparom i s trenutnom vlašću.

"Hvala Vladi RH i gradonačelniku Krstuloviću Opari. Nastavit ćemo surađivati radi rješavanje problema, a danas Hajduk nema više 'kostura iz ormara' koji bi mogli ugrizati poslovanje," poručio je Kos napomenuvši kako je današnje popisivanje ugovora "pravi put" u prevladavanju poteškoća Hajduka iz ranijeg razdoblja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider