Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonija likuje

Velika sramota za Madriđane: Ovo se Realu nije dogodilo čak 50 godina!

Na utakmici Reala i Betisa u posljednjem kolu Primere dogodila se raritetna situacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom ljeta madridski mediji često su potencirali priču kako Barcelona gubi povjerenje u svoju omladinsku školu La Masiju, koja posljednjih godina izbacuje sve manje igrača koji kvalitetom mogu zadovoljiti potrebe seniorske momčadi „blaugrane“.

Benitez jako naljutio zvijezde Reala: Evo što ih je teško pogodilo!

Real dovodi pojačanje iz Liverpoola, Perez se dogovori s Man. Unitedom

Djelomičnu potvrdu te teze dobili su Barcinom prodajom Pedra Chleseaju. Za Madriđane je to evidentan znak da Barca više ne vjeruje svojim mladićima i da se uglavnom okreće kupovini igrača iz drugih sredine, uglavnom inozemaca.

Katalonci nisu trebali dugo čekati da uzvrate Madriđanima. Naime, na utakmici Reala i Betisa u posljednjem kolu Primere dogodila se raritetna situacija. Sergio Ramos bio je jedini španjolski nogometaš Reala u početnoj postavi. Štoviše, na terenu nije bilo nijednog nogometaša Reala koji je prošao njegovu omladinsku školu. To se Realu nije dogodilo u posljednjih 50 godina ili ako želite preciznije, u 2688 utakmica. Katalonski mediji likuju i poručuju da je to velika sramota za Madriđane, koji, ističu Katalonci, znaju drugim prigovarati a ne gledaju u svoje dvorište.

Momčad Reala ovako je izgledala: Navas, Marcelo, Ramos, Varane, Danilo, Modrić, Kroos, James, Bale, Ronaldo i Benzema. Isco, Kovačić i Casemiro su ušli s klupe. Ramos je stigao u Real iz Seville, a Isco iz Malage i prošao je omladinsku školu Valencije.

Katalonski mediji ističu da ovi podaci zorno pokazuju koliko su Madriđani licemjerni kada Barceloni spočitavaju da zapostavlja La Masiju.

Barcelona je, primjerice, protiv Athletica u prvom kolu završila utakmicu s čak osam igrača koji su prošli njezinu školu, a protiv Malage u drugom kolu bilo ih je sedam. Jordi Alba, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta, Messi, Rafinha i Sandro završili su utakmicu s Malagom, a uz ovih sedam još je i Munir zaigrao protiv Athletica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider