Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je bolje trošio?

Uzdizanje iz pepela milanskih velikana: 'Novi' Inter i Milan

Turobna sezona bila je znak da se nešto mora mijenjati i u plavo-crnom i u crvenom-crnom taboru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter i Milan nakon katastrofalne prošle punom parom rade na ojačavanju momčadi za nadolazeću sezonu, kako bi izbjegli lanjske, za dva kluba takve veličine, sramotno niske pozicije.

Inter jer Serie A 2014./2015. okončao na osmom mjestu, s 55 osvojenih bodova i samo 14 pobjeda i čak 11 poraza u 38 kola (uz 13 remija). Milan je završio s tri boda manje i dva mjesta niže, kao 10-oplasirana momčad s učinkom od po 13 pobjeda i remija te 12 poraza.

Inter potrošio 42...

Indonezijski predsjednik Intera Erick Thohir odlučio je odriješiti kesu kako bi se napravio pravi remont ekipe. Nerazzurri su tako Monacu istresli 30 milijuna eura za francuskog reprezentativca, sjajnog zadnjeg veznog Geoffreya Kondogbiju, iz Granade je za 8 milijuna eura stigao kolumbijski stoper Jeison Murillo, a realizirane su i dvije posudbe s pravom prvokupa koje bi trebale dodatno ojačati obranu - madridskom su platili 3 milijuna eura za brazilskog stopera Mirandu, a Barcelona im je za 1 milijun ustupila svog desnog beka Martina Montoyu.

Stigli su još i 22-ogodišnji talijanski stoper Matteo Bianchetti te tri godine stariji slovenski veznjak Rene Krhin, koji su i ranije bili pod ugovorom s Interom, ali oni se na Meazzu vraćaju na znatno manja vrata u odnosu na gore spomenutu četvorku.

Jedna od najboljih vijesti za trenera Roberta Mancinija odnosi se na Matea Kovačića. Naš reprezentativac i dalje je član Intera koji se u posljednjih nekoliko tjedana uspješno othrvao interesima i ponudama s Otoka za svoju desetku od koje, kako sam Mancini kaže, u klubu očekuju eksploziju talenta u ovoj sezoni.

Mancini je u najvećem dijelu svog drugog mandata na klupi Intera igrao u formaciji 4-3-1-2 pa se očekuje da bi udarni sastav mogao izgledati ovako:

Handanović - Montoya, Miranda, Vidić, Dodo - Hernanes, Kondogbia, Brozović - Kovačić - Palacio, Icardi.

...a Milan 58 milijuna eura

Milan će ubuduće također juriti na pogon kapitala iz jugoistočne Azije. Silvio Berlusconi i dalje je predsjednik Rossonera, ali pitanje je dokad će tako ostati. Bee Taechaubol, poduzetnik iz Tajlanda, otkupio je nedavno 48 posto dionica Milana od Berlusconija čime je u klub ubrizgano 470 milijuna eura, a Taechaubol ne skriva ambiciju da otkupi i većinski paket te tako postane službeni vlasnik.

I dok vlasnička struktura zasad ostaje takva kakva jest, novac kojeg je Tajlanđanin donio u Milan već se počeo osjećati i u svlačionici te novi trener Siniša Mihajlović ima puno razloga za zadovoljstvo.

Za 30 milijuna eura doveden je sjajni kolumbijski napadač Carlos Bacca iz Seville, 8 milijuna koštao je još jedan napadač, Brazilac Luiz Adriano iz Šahtara, a čak 20 milijuna Milan je platio Romi za središnjeg veznjaka Andreu Bertolaccija.

To je udarna trojka u rubrici dolasci, ali tu su i još neki igrači na koje će Mihajlović moći računati, poput Alessandra Matrija koji se vratio s posudbe u Juventusu ili talentiranog kolumbijskog stopera Jhersona Vergare, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Avellinu.

Što se tiče načina igre Milana pod vodstvom Mihajlovića, jasno je kako će u obrani igrati s četvoricom, za razliku od velikog dijela suparnika iz Serie A. Do kraja prijelaznog roka je nešto manje od dva mjeseca i lako je moguće da će se dogoditi još poneki veliki transfer koji bi osnažio Rossonere, a prema sadašnjem kadru prvih 11 bi izgledalo ovako (za primjer smo uzeli sustav s četvoricom veznjaka posloženih u rombu):

Lopez - Abate, Zapata, Alex, De Sciglio - De Jong - Bertolacci, Montolivo - Honda - Luiz Adriano, Bacca

Kada se, osim ovih provizornih sastava, u obzir uzmu i preostali kadar Intera i Milana, dojam je kako Inter ima veću širinu, izbalansiraniju i kvalitetniju momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider