Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna prijetnja

Udar na Barcu: Španjolski nogometni savez zatvara Camp Nou?!

Katalonski gigant suočen je s realnom opasnošću kao posljedicom navijačkih aktivnosti.

Navijači Barcelone s katalonskim zastavama (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Udruženja španjolskih nogometnih prvoligaša Javier Tebas izjavio je u petak kako navijači Barcelone smiju i dalje izvikivati parole u korist katalonske neovisnosti, ali je i zaprijetio privremenim zatvaranjem stadiona Camp Nou u slučaju "vrijeđanja Španjolske".

Otkako je održan referendum o katalonskoj neovisnosti 1. listopada, gledatelji na stadionu Barcelone Camp Nou su pojačali svoje aktivnosti vezane za traženje odcjepljenja od Španjolske što je navelo Primeru da zaprijeti Barceloni mogućim zatvaranjem neke od tribina, pa čak i igranjem utakmica bez gledatelja.

Konkretno, sporna su skandiranja navijača na utakmicama s Malagom i Sevillom.

"Danas skandiranje za neovisnošću ne smatramo uvredom ili pozivom na nasilje, ali ako Španjolski nogometni savez odluči kako povike 'Španjolska odj...' treba sankcionirati i s tim se slože nadležna tijela, tada postoji nekoliko stegovnih mjera koje se mogu izreći, a među njima je i zatvaranje Camp Noua", rekao je Tebas.

Jasna poruka čelnog čovjeka Primere...

Prvi test za Barcelonine navijače bit će utakmica Kupa kralja protiv Murcije 29. studenog. Tri dana nakon toga Barca je ponovno domaćin, u goste im stiže Celta u sklopu 14. kola Primere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider