Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pašalić izborio penal

Kakva bomba: Pogledajte sjajan gol mladog Hrvata u Serie A!

Zadarski napadač bio je na klupi sve do 65. minute utakmice... A onda je ušao i donio tri boda svome klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Stipe Perica najzaslužniji je što je Udinese u nedjelju u 33. kolu Serie A dobio Cagliari sa 2:1.

Stipe Perica, koji je ušao u igru u 65. minuti, već je u 70. zabio vodeći gol za Udinese, a potom je u 73. asistirao Gabrieleu Angelliju za 2:0.

Mogao je Perica postići još jedan pogodak u 75. minuti, ali je lopta pogodila vratnicu. Perica je ove sezone upisao ukupno 5 golova i 1 asistenciju. Drugi hrvatski nogometaš u redovima Udinesea Andrija Balić ostao je na klupi za pričuve.

Raspoložen je bio i veznjak Mario Pašalić, koji je za AC Milan odigrao cijeli susret protiv gostujućeg Empolija. Pašalić je u 59. minuti izborio penal za svoju momčad, ali je udarac Susa obranio golman Empolija. U 74. minuti Pašalić se mogao upisati u strijelce, ali je njegov pokušaj bio trunku neprecizan.

Empoli je na kraju slavio sa 2:1, te je uhvatio važne bodove u borbi za opstanak. Za Empoli su zabili Levan Mchedlidze (40) i Mame Thiam (67), a strijelac za Milan bio je Gianluca Lapadula (72).

Hrvatski vratar Josip Posavec, koji brani za Palermo, doživio je pravu noćnu moru u prvih 26 minuta susreta u gostima kod Lazija primivši pet golova. U tih 26 minuta dva puta je mrežu zatresao Ciro Immobile (8, 9), a trostruki strijelac je bio Balde Diao Keita (21, 24pen, 26). Na kraju je Lazio pobijedio sa 6:2, a hrvatski veznjak Mato Jajalo igrao do 66. minute za Palermo.

Nogometaši Sassuola i Napolija odigrali su 2:2. Napoli je poveo u 52. minuti pogotkom Belgijca Driesa Mertensa, ali je samo sedam minuta poslije veliku pogrešku napravio Marek Hamšik i vraćajući loptu vrataru gurnuo Berardija u čistu priliku koju je ovaj pretvorio u izjednačenje. Sassuolo je u 80. minuti poveo, a Pepea Reinu svladao je Mazzitelli. Napoli je ipak došao do boda pogotkom Poljaka Milika u 85. minuti.

Ivan Strinić bio je u početnoj postavi Napolija i igrao je do 85. minute, dok je Marko Rog ostao na klupi za pričuve.

Dan ranije Fiorentina je u Firenci porazila Inter sa 5:4, a jedan gol za goste zabio je Ivan Perišić.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider