Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frka na Parku prinčeva

Šansa za Real, uzbuna u Parizu: Mbappe na pretragama, Neymar šokiran

PSG ima problema, a okršaj s Realom u Ligi prvaka opasno se primakao.

Momčad PSG-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stravični sudar zvijezde PSG-a Kyliana Mbappea s vratarom Lyona Anthonyjom Lopesom obišao je svijet. Drugi najskuplji nogometaš svijeta iznesen je s terena. Dok su ga iznosili gotovo je beživotno ležao na nosilima. Promptno je nastala prava histerija. Kao i uvijek u sličnim situacijama, krenule su spekulacije od nemila do nedraga: o kakvoj se ozljedi radi, i još više koliko će izbivati s terena.

Ta je informacija osim Parižanima itekako zanimljiva Madriđanima, barem onom dijelu koji navija za Real. Razlog je lako uočljiv: Real i PSG sastaju se u osmini finala Lige prvaka. Prva utakmica igra se 14. veljače u Madridu, a uzvrat je na rasporedu 6. ožujka. Stoga ne čudi što su se španjolski, posebice madridski mediji raspisali o toj temi.

Jasno je da će PSG biti znatno oslabljen ako Mbappe ne bude mogao igrati, a u tom slučaju bit će lakše i Realu koji u Ligi prvaka spašava sezonu. To je činjenica koliko god se činila surovom.

Mbappe na nosilima izlazi s travnjaka (Foto: AFP) Mbappe na nosilima izlazi s travnjaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Informacije na tu temu još uvijek su proturječne i konfuzne. Još uvijek nema službenog klupskog izvješća, a i francuski mediji suzdržavaju se od procjena. Pariški klub šturo je priopćio da su liječnici u Lyonu dopustili Mbappeu povratak u Pariz gdje će biti nastavljene pretrage. L'Equipe piše da Mbappe mora na specijalistički pregled kod neurologa koji će dati konačnu procjenu stanja i propisati vrijeme oporavka.

Međutim, ESPN je jučer objavio da će Mbappe izbivati s terena dva mjeseca uslijed ozljede unutrašnjih organa. Liječnički testovi navodno su otkrili cervikalnu pukotinu. Nekoliko sati kasnije potpuno suprotnu informaciju objavio je španjolski „Partidazo de Cope“, pozivajući se na izvore bliskim svlačionici pariškog kluba. Prema tim informacijama Mbappe nije teže ozlijeđen i mogao bi čak zaigrati u srijedu u francuskom Kupu protiv Guingampa. Mbappe se nakon utakmice oglasio s porukom obožavateljima na društvenim mrežama.

„Osjećam se dobro, usprkos velikom šoku. Hvala vam na porukama podrške“, poručio je Mbappe.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Neizvjesna situacija s mladim napadačem nije jedini problem PSG-a. Čini se da se opet otvorio „slučaj Neymar“. Brazilac nije putovao na derbi u Lyon, a navodno je razlog lakša ozljeda butnog mišića. Vjerojatno neće igrati ni protiv Guingampa u Kupu, a možda ni iduće kolo. Neymarovo izbivanje došlo je nakon zvižduka na Parku prinčeva, pa neki to izravno povezuju.

Senzibilni, neki će reći i bahati Brazilac navodno je ozbiljno pogođen reakcijom navijača, kažu francuski mediji čak šokiran. Čini se da mu je ranjena „dušica“. Otkada je došao u Pariz na Parku prinčeva ne prestaje s radom „sajam taština“. Butiga je otvorena non-stop.

Neymar očito jest uvrijeđen, u PSG-u su zbog toga zabrinuti, ali čini se da je glavni razlog što nije igrao protiv Lyona taj što Parižani pušu i na hladu, preventivno ga čuvaju da im se ne bi dogodilo da utakmicu s Realom dočekaju bez najveće zvijezde, posebice sada kada je neizvjesno što će biti s Mbappeom.

Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP) Neymar i Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Le Parisien piše da su na Parku prinčeva oglasili alarm za uzbunu. I PSG-u i Neymaru okršaj s Realom ključan je trenutak sezone. Brazilcu je jasno da samo u takvim utakmicama može istaknuti kandidaturu za Zlatnu loptu. I PSG i Neymar jamačno žele dočekati veliki dvoboj s Realom u top formi i odigrati ga na najvišoj mogućoj razini.

Osim što se radi o dvije velike momčadi, osim što je Neymar bivša zvijezda Barcelone, dodatni začin cijeloj priči daju neprestane spekulacije španjolskih medija o tajnom koketiranju Neymara i Reala te mogućem spektakularnom transferu idućeg ljeta.

Zbog svega toga Neymar će biti u središtu pozornosti svjetske javnosti i sigurno mu je posve jasno da mora odigrati veliku partiju ako želi ozbiljnije konkurirati posljednjih godina nedodirljivim „božanstvima“ svjetskog nogometa, Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu. Ogroman pritisak i opterećenje, ali i golema šansa za dokazivanje i novi iskorak. I konačno preuzimanje trona najboljeg nogometaša na svijetu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider