Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cristiano ga nije volio

Bjesni sukob u svlačionici Reala: Ljutiti Ronaldo označio dvojicu najvećih krivaca

Cristiano Ronaldo već duže vrijeme nije na razini svojih uobičajenih izdanja...

Cristiano Ronaldo slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kao i cijela momčad Real Madrida, Cristiano Ronaldo već duže vrijeme nije na razini svojih uobičajenih izdanja. Naravno da su te dvije stvari povezane, no znao je Real prijašnjih godina biti u krizu, ali Ronaldo je svejedno zabijao. Ove sezone to nije slučaj, barem ne u Primeri.

Ronaldo je značajno narušio golgeterski učinak. Portugalac je postigao samo četiri ligaška gola u 11 nastupa, što je značajno ispod njegova prosjeka koji godinama održava u Realu, a to je gol po utakmici. Ronaldo kao malo tko ljubomorno pazi na svoju statistiku i očito ne može sakriti da ga tišti strmoglavi pad prosjeka.

Faraonski projekt Real Madrida: Taj pothvat stvorio je najveći klub na svijetu

Ako on nije kriv, a poznato je da ima visoko mišljenje o sebi i da se rijetko posipa pepelom, netko drugi mora biti krivac. Diario Gol piše da se Ronaldo u uskom društvu požalio na suigrače. Misli da mu ne daju loptu na vrijeme i da zato premalo zabija. Navodno smatra da je Isco glavni krivac njegove, ali i momčadske golgeterske krize.

Cristiano Ronaldo slavi sa suigračima (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski mediji već godinama spekuliraju da između njih dvojice postoji snažan antagonizam, kao i između klanova u svlačionici koje predstavljaju. Nije teško primijetiti da se baš ne "šmekaju". No nisu jedini igrači Reala koji se privatno ne vole, ali jedno su privatni odnosi, a nešto drugo teren. Ronaldo priznaje Iscu da je tehnički odličan igrač, da ima sjajan zadnji pas, ali mišljenja je da previše „davi loptu“, što njemu, a ni ostalim igračima Reala u napadu ne odgovara.

Ronaldo se potužio da kada je Isco u udarnom sastavu, pati i njegov golgeterski učinak. Puno mu bolje odgovara kada su s njim u napadu Karim Benzema i Gareth Bale koji su puno brži od Isca, i po hitrini, ali i po brzini rješavanja lopte. Njih dvojica ne „carine“ loptu, odnosno čim je dobiju, traže Ronalda, dok Isco ima dosta drugačiji stil.

Ronaldo je navodno mišljenja da je Realova kontra puno brža i ubitačnija kada s njim u napadu igraju Benzema i Bale. Ima logike, jer u takvoj igri i Ronaldo bolje funkcionira. Portugalac je više igrač prostora, traži širinu, a manje je uspješan na malom prostoru. U mlađim danima Ronaldo je puno više driblao, čak je previše forsirao, ali posljednjih godina Ronaldovi driblinzi rjeđi su od kiše u Sahari.

Statistika uspješnih driblinga to zorno govori, u tom segmentu trenutačno nije ni blizu vrha. Poznata je stvar da Ronaldo teže funkcionira na postavljenu obranu, njemu više odgovara taktika „run and gun“, a kada je Isco u momčadi, Real igra sporije, teži većoj kombinatorici, nije toliko izravan i okomit. Pojednostavljeno, Iscove „performanse i tehnička specifikacija“ više odgovoraju Barceloninu stilu, pa ni ne čudi što se on konstantno povezuje s katalonskim klubom.

Kako god, Ronaldu su očito ne sviđa previše igrati s Iscom, no ne spori mu da ima izuzetnu kvalitetu, već je mišljenja da usporava igru i da se ne uklapa u njegovu viziju kako bi Real trebao igrati. Međutim, dosta drugačije mišljenje ima prema Achrafu Hakimiju, mladom Marokancu koji je ove sezone pokucao na vrata prve momčadi Reala. Ronaldo navodno smatra da Real igra s deset igrača kada je Hakimi u momčadi.

Mišljenja je da u obrani nije loš, ali da je „pretanak“ u ofenzivi. Hakimi je prilično neiskusan, tek mu je 19 godina, a do sada je odigrao šest utakmica za Real i postigao je jedan gol. Hakimi je tek zamjena Daniju Carvajalu na desnom boku, no španjolski reprezentativac u posljednje vrijeme ima dosta problema s ozljedama i zbog toga se Marokancu otvorio prostor. S obzirom na to kakvo mišljenje ima Ronaldo o njemu, može se očekivati da će Real uskoro potražiti drugo rješenje.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider