Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imperija uzvraća udarac

Realov plan za rušenje Barce: Zidane s 'novim Iniestom' pokorava Europu

Zidane u tišini i miru radi veliki posao, trenutačno bira najtalentiranije izdanke Realove škole nogometa koje će priključiti drugoj momčadi Reala i od kojih se puno očekuje u budućnosti.

Mnogi su u Madridu očekivali da Zinedine Zidane naslijedi Carla Ancelottija na klupi seniorske momčadi Reala. Nije se dogodilo, Florentino Perez ipak se odlučio za puno iskusnijeg Rafaela Beniteza. Perez smatra da ima vremena za Zidanea, osim toga veliki Francuz nije dovršio posao sa selekcijom igrača u omladinskom pogonu „kraljevskog kluba“.

VIDEO Ronaldo izgubio živce: 'Zbog vas ispadam glup pred ljudima'

Ludnica za Realom na kraju svijeta: 'Kraljevi' ruše rekorde, Barca i Bayern se smiju

Nova afera u Realu: Ronaldo i Ramos bjesnjeli, Modrić postavio ultimatum

Zidane u tišini i miru radi veliki posao, trenutačno bira najtalentiranije izdanke Realove škole nogometa koje će priključiti drugoj momčadi Reala, Castilli, za sljedeću sezonu. Real je prije izvjesnog vremena navodno ozbiljno odlučio da krene stopama Barcelone, koja već godinama prvu momčad snabdijeva igračima iz svoje slavne nogometne škole La Masije. I ne samo igračima, već i trenerima. Barca je najbolje rezultate postizala pod vodstvom trenera i svojih bivših nogometaša koji su se kalili u omladinskom pogonu, a onda su preuzimali prvu momčadi i s njome osvajali najvažnije trofeje. Naravno, riječ je o Pepu Guardioli, Titi Vilanovi i Luisu Enriqueu.

Uvidjevši da ih je Barcelona u posljednje vrijeme takvom politikom nadmašila, na Santiago Bernabeuu odlučili su se za sličan recept. Perez očekuju da Zidane u dogledno vrijeme bude Realov Guardiola ili Enriquez, koji su s „blaugranom“ poharali Španjolsku i Europu. Barcelona je postala prvi klub u povijesti koji se može pohvaliti dvostrukom „tripleteom“, dok Real još nijednom u povijesti nije osvojio trostruku krunu u istoj sezoni, iako ima daleko više najvažnijih trofeja od Barcelone.

Zidane je pomno selekcionirao najveće talente Realove škole nogometa. Marcos Lavín, Álvaro Tejero, Lienhart, Garcia, Febas, Fran Pérez, Cedrés, Lazo i Mayoral danas ne znače mnogo ljubiteljima nogometa diljem Europe i svijeta, ali za koju godinu o njima bi se naveliko pisati.

Lavin je možda i najperspektivniji vratar, a Tejero desni bek Europe, dok je stoper Lienhart novi austrijski „wunderkind“, za kojeg je Real isplatio 800 tisuća eura odštete bečkom Rapidu. Od Zidaneova ljubimca Febasa očekuje se da bude novi Iniesta. Već sada se radi o sjajno tehnički potkovanom igraču nepreglednih mogućnosti. Za Cedrésa se priča da jedan od najpotentnijih mladih nogometaša današnjice. Navodno je u fizičkom smislu prava zvijer, rijetko viđen spoj snage, brzine i tehnike. Slično vrijedi i za napadače Frana Péreza te Mayorala, koji imaju istančan osjećaj za gol, dok se od Laza očekuje da bude top klasa na poziciji lijevog veznog, a Garica centralni vezni.

Sve je ovo još u domeni pretpostavi i očekivanja, ali činjenica je da Real može puno očekivati od svojih mladića. Međutim, ostaje vidjeti hoće li ovaj plan propasti kao i mnogi drugi u prošlosti. Sjećamo se na sva zvona proklamirane Perezove politike u provom mandatu sažete u sintagmi „Zidanes i Pavones“, koja na kraju nije zaživjela. Realu su već godinama događa da odgoji kvalitetne igrače u svojoj školi, ali oni na kraju ne dobiju pravu šansu u seniorskoj momčadi pokraj brojnih inozemnih zvijezda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider