Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vruća uvertira

Real u PSG-u našao veliko zimsko pojačanje, zvijezda Borussije provocira Ronalda

Real Madrid intenzivno traži pojačanja koja će dovesti u zimskom prijelaznom roku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se Real Madrid priprema za okršaj s Borussijom Dortmund u Ligi prvaka, španjolski i njemački mediji raspisali su se o interesu Kraljevskog kluba za Juliana Draxlera, 24-godišnjeg nogometaša PSG-a i njemačke reprezentacije.

Kako bi si olakšao situaciju s UEFA-om i financijskim fair-playom, spekulira se da će PSG na zimu morati prodati neke igrače, a među njima bi mogao biti i Draxler, koji je početkom godine došao na Park prinčeva iz Wolfsburga za 40 milijuna eura.

Real želi Draxlera

Navodno je Real prilično zainteresiran i ispituje teren kod Parižana. Nakon lošeg ulaska u sezonu, Zinedine Zidane traži pojačanja, a mladi Nijemac po ukusu je francuskog stručnjaka. Odlaskom Alvara Morate i Jamesa Rodrigueza u Chelsea i Bayern, Real je izgubio na ofenzivnoj kvaliteti. Početak sezone to jasno sugerira.

Realu najviše nedostaje Morata i njegovi golovi, no Zidane je navodno mišljenja da treba još dodatno pojačanje u veznom redu. Zato je i zainteresiran za Draxlera, koji bi se po svojim tehničkim i fizičkim karakteristikama mogao dobro uklopiti u igru Reala. On bi bio neka vrsta zamjene za Rodrigueza.

Međutim, Kraljevima bi i dalje ostao problem nedostatka klasičnog centarfora svjetskog kalibra. Karim Benzema to nije i nikada nije bio. Benzema je više paker nego klasični egzekutor. Francuzu realizacija nikada nije bila jača strana, što jasno sugerira i njegova statistika. Iako igra na mjestu centralnog napadača, otkada je u Realu samo je dvaput zabio više od 20 ligaških golova u sezoni. Prošle sezone samo 11, dok je Morata postigao 15 sa značajno manjom minutažom.

Aubameyang provocira Ronalda

Real je zainteresiran za Roberta Lewandowskog i Timu Wernera, zvijezde Bayerna i Leipziga. No, do njih neće lako doći u zimskom prijelaznom roku. Puno toga će ovisiti o tome kako će Real reagirati u nastavku sezone i hoće li podići igru. Ako se kriza nastavi, ako Barcelona zadrži distancu, Perez će morati nešto učiniti na zimu. U tom slučaju sve su opcije otvorene.

Dosta toga će otkriti i večerašnja utakmica na Westfalenu, gdje Real do sada nikada nije slavio. Ima tri poraza i tri remija. Bit će to 150. utakmica Cristiana Ronalda u europskim kupovima. Napadač Borussije Pierre-Emerick Aubameyang pobrinuo se za vruću uvertiru. Gabonac je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj sjedi na svojem skupocjenom Lamborghiniju Aventadoru.

Važan test za Real

Neki njemački mediji protumačili su to kao laganu provokaciju usmjerenu na Ronaldovu adresu. Portugalac je poznat kao pasionirani ljubitelj sportskih automobila. Često se fotografira s novim ljubimcima te objavljuje slične fotografije na društvenim mrežama. Aubameyangova poruka može se protumačiti kao - mlađi, brži, jači.

Gabonac je svakako u boljoj formi od Ronalda, koji je opet na udaru španjolskih medija. Aubameyang je u šest ligaških utakmica postigao osam golova, dok je Borussia u posljednja tra kola Bundeslige zabila 14 golova i primila samo jedan te je prva na ljestvici. Realova i Ronaldova statistika na početku sezonu značajno je lošija. No, to ne mora ništa značiti, vidjet ćemo što će se večeras dogoditi. Možda Realu krene sve nabolje od Dortmunda, a možda se kriza produbi i postane opasno vruće za Zidanea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider