Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ništa od svjetskog rekorda?

U Madridu objavili dogovor oko Mbappea, Monaco zasad demantirao

Real je navodno obećao isplatiti Monacu ukupno 180 milijuna eura za Kyliana Mbappea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid postigao je načelni dogovor s Monacom oko transfera Kyliana Mbappea, javila je Marca pod etiketom ''ekskluzivno''. Po madridskom sportskom dnevniku, Real će za mladog francuskog napadača navodno isplatiti Kneževima odštetu od čak 160 ili 150 milijuna eura plus 20 ili 30 milijuna u bonusima ako ispuni određene uvjete.

Real ulazi u "rizik stoljeća": Evo koga će prodati da bi doveo "novog Ronalda"

To je bitno veća svota od one koja se spominjala. Španjolski mediji isprva su spekulirali da Madriđani nude najviše 120 milijuna eura, a poslije toga da su podigli letvicu na 140 milijuna i ni euro više. Čini se da to ni izbliza nije bilo dovoljno pa su bili prisiljeni povećati ponudu. Očito je da žarko žele Mbappea i nipošto ga ne žele prepustiti konkurentima, jer je procjena da će Francuz uskoro postati najbolji ili barem ponajbolji nogometaš svijeta.

Iz Monaca tvrde da nema dogovora?

Uglavnom, ukupna konačna cifra iznosila bi 180 milijuna eura, čime bi 18-godišnji Mbappe postao daleko najskuplji nogometaš svijeta, ako se u međuvremenu ne ostvari transfer Neymara u PSG, a koji bi hipotetski mogao doseći 222 milijuna eura, kolika je odštetna klauzula.

Mbappe bi trebao potpisati ugovor na šest godina, a plaća bi mu trebala iznositi sedam milijuna eura neto godišnje. Čelnici PSG-a i Monaca navodno su se sastali prije nekoliko dana i dogovorili posao. Spekulira se da je Monaco tražio čak 190 milijuna eura, ali na kraju je pristao na gore spomenutu cifru.

No brojni mediji i novinari odmah su putem društvenih mreža objavili kako su im iz Monaca demantirali da je postignut dogovor oko cijene transfera!

Ako je istina da Real kupuje Mbappea, ostaje pitanje hoće li Madriđani ići u prodaju jednog od trojice glavnih napadača – Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale – kako bi otvorili mjesto za Mbappea i osigurali mu minutažu koju je tražio njegov otac tijekom pregovora.

Pisali smo kako su španjolski mediji spekulirali da je Florentino Perez priopćio Zinedineu Zidaneu da će morati nekoga prodati ako želi Mbappea, a da bi to trebao biti Benzema. Real se nada da bi za Benzemu trebao dobiti sedamdesetak milijuna eura.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider