Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Narušeni odnosi

Podrška Hajduku: 'Ne igra se samo zbog jednog kluba i jednog čovjeka'

"Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku...''

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splitski HDZ kritizirao je odnos Hrvatskog nogometnog saveza prema Hajduku i Dalmaciji i stao u obranu kluba čiji su nogometaši u subotu odbili izaći na teren stadiona na Maksimiru i odigrati utakmicu 16. kola prve lige protiv Dinama, solidarizirajući se sa svojim navijačima kojima je bio zabranjen ulaz na stadion.

"Narušeni odnosi u hrvatskom nogometu, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, posljednjih godina doveli su do toga da se hrvatski nogomet ne igra zbog navijača, nego samo zbog jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka", stoji u priopćenju i dodaje kako je najbolji dokaz takve samovolje činjenica da i Dinamovi navijači već godinama ne dolaze na utakmice svoga kluba ni na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. "Tako smo i u subotu na najvećem hrvatskom derbiju vidjeli najmanji broj navijača domaćeg kluba u povijesti natjecanja", navodi se u priopćenju.

"Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku kojemu se zabranjuje odigravanje domaćih utakmica pred publikom tri utakmice zaredom, a sada se istim tim navijačima onemogućuje ulazak i na drugim hrvatskim stadionima", priopćio je u subotu kasno navečer splitski HDZ...

Po tumačenju te stranke Hrvatski nogometni savez već duže zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju: nisu ostvarena obećanja da će se ondje odigrati međunarodne utakmice, primjerice ona s Italijom, a nema ništa ni od gradnje kampa HNS-a u Baškom polju.

"Iako se o se ovaj čin napuštanja utakmice čini radikalnim, vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problemi, što će potaknuti izgradnju poštenijih i boljih odnosa u hrvatskom nogometu", ističe se u priopćenju. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider