Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poljud će 'gorjeti'

Hajduk razbio Ukrajince i zakoračio u play-off Europa lige!

Veliki korak prema prolasku u iduću rundu europskih kvalifikacija napravili su Splićani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europa lige Hajduk je u gostima pobijedio ukrajinsku Oleksandriju 3:0 i time stvorio kapitalnu prednost uoči uzvrata koji se u četvrtak 4. kolovoza (početak u 20:30) igra na Poljudu.

Strijelci za trijumf Bijelih su bili Marko Ćosić u 52., Ante Erceg u 82. i Franck Ohandza u 90. minuti.

Hajduk je u Ukrajini došao do velikog trijumfa zahvaljujući taktički dobro odigranoj utakmici, u kojoj su u napadu iskoristili sve pogreške i naivnost domaćina, koji je igrao prvu europsku utakmicu u povijesti.

Punim pogotkom pokazala se odluka trenera Marijana Pušnika da ukrajinskog stopera u dresu Bijelih, Maksima Biljija, postavi na poziciju zadnjeg veznog u paru s Jeffersonom.

Kalinić spasio kad je bilo najpotrebnije

U prvom dijelu igrao se slab, ali grub nogomet, dok su vratari bili skoro besposleni. U 52. minuti Hajduk je poveo iz prve prave situacije koja je uslijedila nakon udarca s kuta, lopta je došla do Vlašića koji iskosa puca, a na odbijenu loptu od strane vratara natrčava Marko Ćosić i lako pogađa ukrajinsku mrežu.

Domaćini su se potom otvorili, pa je u dvije situacije Hajdukov kapetan Lovre Kalinić sjajnim intervencijama sačuvao svoja vrata. U 82. minuti Splićani su postigli i drugi gol, a postigao je pričuva Ante Erceg koji je nakon udarca s kuta glavom iznenadio domaćeg vratara (poslije kornera kojeg je izveo Sušić).

Napokon, u 90. minuti nakon proigravanja Sušića Hajdukov 'jocker' Kamerunac Ohandza izlazi sam ispred vratara Levanidova i postiže konačnih 3:0 za gotovo siguran prolaz Splićana u četvrto pretkolo, tzv. play-off Europa lige.

Pred oko 5.000 gledatelja na stadionu Nika sudio je Mažeika iz Litve. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider