Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razlog debakla 'kraljeva'

Nova afera u Realu: Ronaldo i Ramos bjesnjeli, Modrić postavio ultimatum

Sezona bez osvojena trofeja, što je za Real ravno debaklu, potencirala je brojne probleme koji su se tijekom cijele sezone rojili u svlačionici „kraljevskog kluba“.

Nova afera u Real Madridu. Nakon velike bure koja se digla oko rada liječničke službe Reala i odluke predsjednika Florentina Pereza da usprkos negodovanju najvećih zvijezda kluba, među njima i Cristiana Ronalda, ostavi na čelu iste svojeg prijatelja dr. Jesusa Olma, pojavio se novi problem u liječničkom timu „kraljevskog kluba“.

Fizioterapeut bez diplome

Na adresu Reala i najvećih španjolskih medija stiglo je protestno pismo CFCM-a, Fakulteta profesionalnih fizioterapeuta Grada Madrida. U pismu stoji da jedan od fizioterapeuta Reala nema potrebnu diplomu za rad u profesionalnim španjolskim klubovima.

Incident na pregovorima Reala i zvijezda Juvea: Pogba naprosto 'poludio'

Manchester United ruši svjetski rekord: Potrošit će turbo bogatstvo?!

City kvari posao Barceloni: Istrest će 155 milijuna eura?!

 

Riječ je o Portugalcu Vitoru Pimenati, koji prema saznanju CFCM-a, ima samo dva profesionalna kursa iz područja fizioterapije i fizičkog oporavka, te stručnom naobrazbom ne zadovoljava propisane uvjete za rad u klubovima elitnog ranga španjolskog nogometa. Pimenata se oglasio na Twitteru s porukom da ostaje u Realu dok klub ne odluči drugačije: „Potpisao sam za najveći klub na svijetu“, dodaje Pimenata.

Afere i skandali na Bernabeuu

To nije dvojbeno, ali jest njegova diploma, jer Portugalac ničim nije demantirao navode CFCM-a. Navodno je Pimenata stigao u Real preporukom svojih sunarodnjaka Fabija Coentara i Cristiana Ronalda, koje je znao tretirati u privatnoj praksi za njihova boravka u domovini. Naravno da je čudno da klub takve veličine kao što je Real Madrida zapošljava čovjeka bez odgovarajuće diplome u tako odgovornom i delikatnom segmentu kao što je liječnička služba, međutim, priča ne bi dobila toliki publicitet da nije došla nakon niza afera i skandala koji su u posljednjih nekoliko mjeseca potresali Santiago Bernabeu.

Sezona bez osvojena trofeja, što je za Real ravno debaklu, potencirala je brojne probleme koji su se tijekom cijele sezone rojili u svlačionici „kraljevskog kluba“. Jedan od najvećih problema, koji je dobrim dijelom kumovao katastrofalnom završetku sezone, jesu brojne ozljede i nepovjerenje najvećih zvijezda prema liječničkom timu.

Ronaldo i Ramos pobjesnjeli

Španjolski mediji spekulirali su kako je upravo „doktor Olmo“ jedan od glavnih razloga nezadovoljstvu Ronalda i njegova sukoba s Perezom. Ronaldo je navodno zatražio od Pereza da potjera Olma, a ovaj ne samo da mu nije ispunio želju, već je poslušao Olma i u siječnju ove godine uručio otkaz igračima omiljenog dugogodišnjeg Realovog fizioterapeuta Pedri Chuecu. Koliko je situacija bila ozbiljna, svjedoči i to da su kapetani zatražili razgovor s čelnicima kluba da bi vidjeli o čemu se tu radi. Na čelu im je bio Sergio Ramos. Prvi dokapetan bio je najgnjevniji. Tom prilikom Ramos je optužio Olma za obnavljanje ozljede mišića. Je li slučajno što je Ramos sedam mjeseci kasnije na izlaznim vratima Bernabeua? Perez je, čini se, da bi umirio Ronalda i kompenzirao otkaz omiljenom Chuecu, doveo u zamjenu Pimenatu.

Sve je zapravo počelo kada je liječnički tim Reala pretprošle sezone Ronaldu dijagnosticirao tendinitis u koljenu, a zapravo se radilo o puknuću mišića. Ronaldo je pobjesnio i odbio daljnji tretman u klubu te je otišao potražiti drugo mišljenje u Portugal. Od tog trenutka vlada napetost na relaciji igrači – liječnički tim Reala, što se očitovalo i u slučaju ozljede Luke Modrića te otvorenoj kritici liječnika hrvatske nogometne reprezentacije Borisa Nemeca upućenoj Carlu Ancelottiju, a zapravo liječnikom timu Reala, jer logično je zaključiti da Talijan ne bi forsirao Modrića da mu liječnički tim nije sugerirao kako je spreman za najveće napore.

Modrić postavio ultimatum

Navodno je Modrić, uvidjevši propuste liječnikom tima, ultimativno zatražio da ga fizioterapeutski tretira Pedro Chueca, kojem je Olmo nekoliko mjeseci prije uručio otkaz. Klub je nevoljko pristao, ali tretman se morao odvijati izvan klupskih prostora. Modrić je odlazio i na tretmane u Vitoriju, na tretman ubrizgavanja matičnih stanica, a kasnije je išao i na pregled u Muenchen kod liječnika Bayerna, što nije baš uobičajena praksa. Ronaldu slične probleme s koljenom imao je i Karim Benzema koji je zatražio odlazak na tretman u Lyon. Francuz je naprosto poludio kada mu je rečeno da ozljeda nije teška, a nakon tri dana dozna da je potrgao ligamente. I oko tretmana ozljede Jamesa Rodrigueza također je bilo polemika.

Sve su te crtice pogonsko gorivo Perezovim kritičarima, koji ih je, uzgred rečeno, sve više, da utvrde kako je predsjednik Reala, nakon uplitanja u sportsku politiku kluba, upleo svoje prste i u segment o kojem ima još manje pojma, a to je liječnička služba i izbor liječničkog tima. Teško je reći koliku krivicu za debakl od sezone snose Realovi liječnici i jesu li uopće krivi, a koliko se radi o sportskoj nesreći, no činjenica jest da su Ancelottiju tijekom drugog dijela sezone nedostajali neki bitni igrači i da oporavak igrača često nije tekao kako se očekivalo.

Perez optužio Ancelottija

Perez smatra kako nisu krivi liječnici, već nedovoljno dobar rad stručnog stožera na čelu s Ancelottijem. Perez je zamjerio Talijanu da mu igrači nisu dovoljno fizički spremni i da su zbog toga pali u finišu sezone, iako je Pepe izjavio kako se pod Ancelottijem više treniralo nego u eri Josea Mourinha. Dobar dio Perezovih optužbi izravno je upućen Giovanniju Mauriju, odgovornom za fizičku kondiciju igrača, ali jasno je tko je odgovoran po „zapovjednoj odgovornosti“. To je i glavni razlog zbog čega je Ancelottiju uručio otkaz. Talijan bi možda i preživio da se odrekao nekih svojih suradnika, no očito to nije želio.

„Sa mnom rade najbolji stručnjaci na svijetu“, izjavio je Ancelotti i dao do znanja što misli o Perezovim optužbama.

Kako god, Perezovi oponenti zaključuju kako je već u prvom mandatu pokazao da mu ne treba sportski direktor, jer po svojom nahođenju kupuju igrače i mijenja trenere, ponekad potpuno neobjašnjivo, kao u slučaju Vicentea del Bosquea, ali odnedavno na isti način i bira liječnike. Trenutačno stanje u mnogočemu nalikuje na početak kraja ere „galacticosa“. Perez je nakon bizarne smjene Del Bosquea počeo mijenjati trenere i kupovati igrače bez previše rezona i logike. Uslijedio je niz loših rezultata, sukobi s nekim zvijezdama i morao je abdicirati. Je li Perez izvukao pouke ili će se povijest ponoviti?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider