Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će protiv njega?

Ništa novo: Mamić, Vrbanović & co stali iza Davora Šukera

Prvi potez prema odlučivanju od sudbini Davora Šukera na čelu Hrvatskog nogometnog saveza povučen je ovog petka na Skupštini Zagrebačkog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački nogometni savez održao je svoju Skupštinu s koje glavni zaključak glasi: Davor Šuker ulazi u utrku za novi mandat na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Davor Šuker dobio je podršku ZNS-a, predsjednik Damir Vrbanović jasno je rekao da on njihovu podršku ima i da će biti njihov kandidat. Zašto je to važno? Da kojim slučajem Davor Šuker nije dobio tu podršku, da ga njegov matični Savez nije podržao, on uopće ne bi mogao biti predsjednik HNS-a nego bi automatski ispao iz te utrke.

Pojavila su se uoči ove sjednice neka nagađanja da bi moglo doći do podjela u Zagrebačkom nogometnom savezu, navodno da bi direktor Dinama Tomislav Svetina ući u utrku za delegatsko mjesto na izbornoj skupštini. No, ništa od toga se nije dogodilo.

"Mi smo danas konstatirali kako je Davor Šuker predstavnik ZNS-a i on će to biti i dalje, naš predstavnik", poručio je Damir Vrbanović.

Redovna godišnja Skupština 19. prosinca

Ono što nije poznato je kada će se održati izborna Skupština. Zakazana je za 19. prosinca redovna godišnja Skupština što znači da se izborna sasvim sigurno neće održati do kraja ove godine nego iduće. Mandat Davora Šukera traje do travnja pa treba vidjeti hoće li to biti početkom godine ili tek na proljeće.

Ono što se zasada zna je da se spominju trojica kandidata - uz aktualnog predsjednika Šukera kao kandidati spominju bivši dopredsjednik Saveza i saborski zastupnik HDZ-a Marijan Kustić te proslavljeni hrvatski reprezentativac Dario Šimić. Jedno je sigurno - sva trojica neće moći biti kandidati. Naime, da bi uopće mogli kandidati, jedan županijski savez vas mora kandidirati, a još osam podržati što znači da morate imati ukupnu podršku od devet županijskih saveza. S obzirom da ukupno postoje 21 županijski savez, neće sva trojica moći u izbornu utrku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider