Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavili bojkot derbija

VIDEO Ludilo na Poljudu: Tisuće navijača dočekalo hajdukovce kao heroje!

Više tisuća navijača Hajduka je u subotu navečer na tribinama Poljuda dočekalo igrače koji su odbili igrati derbi protiv Dinama...

Nogometaše Hajduka, koji su u subotu poslijepodne odbili izaći na teren maksimirskog stadiona i odigrati derbi 16. kola Prve HNL protiv Dinama, po povratku u Split na Poljudu je ovacijama i bakljadom dočekalo oko 8000 navijača.

Tijekom gotovo polusatnog bopravka na poljudskom stadionu nogometaši su se okupili u središnjem krugu igrališta, a potom došetali ispred sjeverne tribine gdje su se okupili njihovi pristaše. Navijači su svoje junake dočekali povicima "Ovo je Hajduk", "Navijamo za Hajduka", te "Vukovar", a u jednom trenutku i nogometaši su im se pridružili kličući "Aj'mo bijeli", na što se i s tribina zaorio isti poklič.

Uz poznate napjeve "Večeras je naša fešta", "Dalmatinac sam" i druge, Torcida je uzvikivali i pogrdne pokliče na računa Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih čelnika, spominjući pritom imena Davora Šukera i Zdravka Mamića.

Na sjevernom dijelu tribina bili su istaknuti višemetarski transparenti "Hajduk živi vječno" i "Sloboda navijačima". Okupljeni navijači nosili su i više transparenta s natpisima potpore Hajduku, ali i natpise kritike na račun HNS. Po odlasku nogometaša s poljuskdog igrališta i navijači su napustili sjevernu tribinu. Skup je osiguravalo više pripadnika specijalne policije, ali na stadionu je sve prošlo mirno i bez izgreda.

Iz Hajduka se još uvijek nisu službeno očitovali o razlozima neodigravanja utakmice s Dinamom, a najavili su konferenciju za medije za nedjelju poslijepodne ili najkasnije u ponedjeljak ujutro. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider