Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregled svih skupina

Na pola puta do SP-a: Tko (očekivano) gazi, tko je razočarao, a tko oduševio...

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine sada su i službeno stigle do kraja prvog djela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve europske nogometne reprezentacije odigrale su po pet utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Neki su posao odradili dobro ili iznenađujuće dobro, dok su drugi jako razočarali.

Ukupno 54 reprezentacije prije 6 mjeseci krenule su krčiti svoj put prema u Rusiji, a nakon odrađene polovice rasporeda, što se tiče naše reprezentacije, situacija je zadovoljavajuća.

Vatreni su prvi u svojoj skupini i za sada su na dobrom putu da se izravno plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Lipanj donosi gostovanje kod Islanda i s eventualnom pobjedom bili bi na korak do Rusije.

Da vidimo što je s ostalim skupinama...

Potop Nizozemaca

U skupini A Francuska je očekivano prva, Švedska je iza nje, a ugodno iznenađenje je Bugarska koju, evo, samo 1 bod djeli od druge pozicije koja donosi dodatne kvalifikacije, dok je velika Nizozemska u nevjerojatnom padu! Nakon što su lani propustili francuski EURO, sada imaju samo 7 bodova, pa je izbornik Dany Blind dobio otkaz.

Stopostotni Švicarci

U skupini B posebno treba pohvaliti vodeću Švicarsku koja je ubilježila svih 5 pobjeda. Europski prvak Portugal je drugi s 3 boda manje, a ostali su prilično zaostali.

Idemo na skupinu C: Njemačka je jedina uz Švicarsku sa 100-postotnim učinkom, Sjeverna Irska može biti zadovoljna drugom pozicijom, dok je Azerbajdžan našeg Roberta Prosinečkog malo posustao, ali je i dalje tu, u igri za drugo mjesto. Što se ne može reći za Norvešku koja je sa samo 3 boda jedno je od najneugodnijih iznenađenja.

Srbi love prvo veliko natjecanje nakon 2010.

U skupini D, Srbija solidno kroči prema Rusiji nakon što se nije plasirala na 3 posljednja velika natjecanja. Irska ima istih 11 bodova, dok se puno bolji nastup očekivao od Walesa i Austrije.

Slijedi skupina E, možda i najizjednačenija od svih. U njoj dominira Poljska, dok su ove četiri reprezentacije grupirane u svega 1 bod razlike, čime najzadovoljnija može biti Armenija.

U slijedećoj skupini glavnu riječ vode Englezi i oni su jedini zaslužili ovu našu malu "kvačicu". Ostali nisu podbacili, ali nisu i oduševili.

Troboj Belgije, Grčke i BiH

U skupinu G ždrijeb je svrstao velikane: Španjolsku i Italiju, i kao što se pretpostavljalo te dvije reprezentacije borit će se za prvo mjesto. Ostalima predstoji borba tek za prestiž.

I za kraj skupina H. Ovdje je vodeća Belgija, uvijek neugodni Grci su drugi, a dobro stoji i susjedna nam BiH. Džeko i prijatelji mogu se potući čak i za prvu poziciju, i ova skupina bit će jako zanimljiva za pratiti.

Gledajući individualnu statistiku, najbolji strijelac je Cristiano Ronaldo s 9 golova, a slijede ga Robert Lewandowski s 8, odnosno Romelu Lukaku sa 6 zabijenih pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider