Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jako me živcira'

Kovač ljutit unatoč pet komada: Ne želim to više vidjeti!

Hrvatska je s 5:1 razbila Norvešku, no izbornik Niko Kovač nije bio sasvim sretan nakon utakmice.

Pet komada u mreži Norveške malo je tko predvidio. Naročito nakon prvih pola sata utakmice kada je gostujuća momčad izgledala potpuno ravnopravno našim nogometašima. Bio je to slab početak Hrvatske koji je naljutio izbornika Niku Kovača.

Srna iznenađen: 'Očekujem da reprezentacija igra i na Poljudu'

KOMENTAR IVICE MEDE Tako pobjeđuju velike momčadi: Brozović odigrao partiju karijere

Tuga u norveškim medijima: Najteži poraz u zadnjih 30 godina!

Norveški izbornik: Ne možete biti dobro kad izgubite 5:1

On je cijeli tjedan ponavljao kako želi juriš od prve minute i zato je nakon utakmice bio pomalo ljutit.

''Zadovoljan sam što se tiče rezultata, ali mislim da je cijela utakmica bila slaba s naše strane. Lijepo je zabiti pet golova, ali nismo se držali dogovora. Nismo bili agresivni, nismo ponovili sve ono što smo pokazali u Italiji. Najavio sam da želimo brzi pogodak i presing, no ništa od toga nisam vidio u prvih pola sata igre. S jedne strane se veselim, ali više me živcira to kakvi smo bili. Takvu reprezentaciju više ne želim vidjeti'', bila je prva reakcija Kovača nakon utakmice.

''Tražio sam od igrača puno više posjeda i trke u drugom poluvremenu. Ne ide ništa bez borbe. Norveška nam je otežala situaciju, ali sam i sretan. Popit ću koju čašu vina da se smirim'', rekao je, između ostalog, izbornik.

Na press konferenciji nije ublažio mišljenje

„Možemo biti zadovoljni rezultatom, ostvarili smo cilj i osvojili tri boda. No, ne sviđa mi se ono što smo pokazali u prvom poluvremenu, posebice u prvih pola sata igre. U tim trenucima utakmica je mogla otići u drugom smjeru“, kazao je Kovač bez dlake na jeziku pa nastavio:

„Ne želim tražiti dlaku u jajetu, ali moram reći kako nismo bili kompaktni i čvrsti u bloku, nedostajalo nam je agresivnosti, duel igre... Norvežani su nam radili probleme, vrlo dobro su zatvarali Luku. Nismo imali defanzivni priključak, rekao bih da smo molili da nam zabiju gol. Protiv jačih suparnika to nam se može obiti o glavu“, kazao je Kovač dodavši da je svjestan kako neki možda neće razumjeti, ali da on zna što želi, a to je bolja Hrvatska, Hrvatska koja napreduje iz utakmicu u utakmicu.

„Lagao bih kada bih rekao drugačije. Poveli smo 1:0, ali iz šuta. U drugom poluvremenu smo puno toga bolje odradili. Bio bih zadovoljniji da smo pobijedili 1:0, uz odličnu igru. Dobili smo 5:1, ali nismo pokazali napredak. Možda će neki to teško shvatiti, ali mene zanima poboljšanje. Mi smo još daleko od Francuske. Tako ja to gledam.“

Kovač je pohvalio igru mladog Martina Odegaarda.

„Ne boji se, hrabro ide u duel i može stvoriti višak. Stvarao nam je probleme u početku.“

Znalo se kako Norveška igra. Zbog čega je onda Hrvatska tako loše ušla u utakmicu?

„Rekli smo sve igračima, ali ponekad ne ide kako ste zamislili. Igrači to trebaju provesti na travnjaku. Znali smo da će zatvoriti Luku, zato smo stavili Brozovića uz njega. Zacrtali smo neke stvari, ali ne ide uvijek sve onako kako se planira. Kada god smo zapucali, zabili smo gol. To samo pokazuje koliku individualnu kvalitetu imamo.“

'Atmosfera lijepa, ali nije kao nekada'

Danijel Subašić je opet pokazao da je u velikoj formi.

„Suba je bio odličan. Zaslužio je čistu peticu. Ali, kada je golman među najistaknutijima, jasno je da nešto nije bilo dobro. Kada napadamo, to izgleda atraktivno, ali nogomet se igra i u defanzivi.“

Vedran Ćorluka
isključen i neće igrati protiv Italije u sljedećem kolu.

„Nisam vidio je li to sve bilo onako kako je sudac odlučio. Moji suradnici su mi rekli da nije bio jedanaesterac i da je drugi žuti karton bio prestrog. Ćorluka je za nas važan igrač, ali i Schildenfeld je pokazao klasu. Osim toga, zabio je i gol“, kazao je Kovač koji se dotakao i atmosfere na stadionu.

„Nije bilo loše, bilo je dosta ljudi, ali nekako je bilo tiho. Samo kad se sjetim kako je to izgledalo kad sam ja još igrao... Međutim, naša je obveza da podignemo navijače sa stolaca, a onda neka grmi 90 minuta“, zaključio je izbornik.

Slažete li se s izbornikom Kovačem?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider