Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivan niz

Kopićev Hajduk izjednačio rekord star 26 godina: Uskoro prilika za rušenje

Rezultatski učinak Hajduka od dolaska Željka Kopića na mjesto trenera je gotovo perfektan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam utakmica, sedam pobjeda i jedan neriješen rezultat uz gol razliku 22:4 - impresivan je to učinak kojeg potpisuje Željko Kopić od svog dolaska u Hajduk.

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera stigao je na Poljud sredinom studenog i otad je momčad vodio u osam natjecateljskih utakmica, od čega ih je čak šest bilo u gostima gdje je Hajduk ostvario stopostotan učinak.

Sa tih 6/6 na gostovanjima ova momčad Hajduka izjednačila je klupski rekord iz 1992. godine kada su također slavili na šest uzastopnih utakmica u gostima. Trener je bio legendarni Stanko Poklepović, a Hajduk je tada nanizao Varteks, Šibenik, Istru 1961, Dubrovnik, Zadar i Rijeku.

Ovaj Kopićev niz još je impresivniji jer je svladao i Dinamo i Rijeku u sklopu HNL-a te Osijek u četvrtfinalu Kupa, uz Istru 1961, Lokomotivu i Cibaliju. Prilika da rekord bude i srušen je 3. ožujka na stadionu u Kranjčevićevoj protiv Rudeša.

Naravno, navijačima Hajduka najslađi je trijumf ostvaren ove nedjelje kod najvećeg rivala Dinama.

Dva osvajanja Maksimira unutar 10 mjeseci

Zanimljivo, to je drugi put u manje od 10 mjeseci da su Splićani u prvenstvenom ogledu na Maksimiru svladali Zagrepčane, nakon što im je to uspjelo u samo četiri navrata u prethodnih 25 godina.

U prvoj prvenstvenoj utakmici između Hajduka i Dinama u samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj 14. ožujka 1992. na Maksimiru su Splićani s 2:1 pobijedili HAŠK Građanski (Dinamo se tada tako zvao). Potom su na trobod iz Maksimira čekali devet godina, do 14. listopada 2001. (ponovno 1:2 za Hajduk), a iduće pobjede uslijedile su 12. travnja 2003. (0:1) te 21. rujna 2008. (0:2).

Ponovno je Hajduk nakon toga čekao devet godina, sve do prošlog proljeća kada je 22. travnja pod vodstvom Joana Carrilla golovima Ercega i Futacsa pobijedio s 2:0 i praktički ugasio Dinamove nade da može sustići Rijeku u borbi za naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider