Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiruje euforiju

Kek ne želi pričati o naslovu, trener Osijeka čestitao: "Rijeka je prvak!"

Šest je kola ostalo do kraja sezone u HNL-u, a Rijeka ima veliki kapital u odnosu na Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osamnaest godina nakon tuge i suza na Kantridi, a petnaest nakon Zagrebovog naslova prvaka s Cico Kranjčarom, Hrvatska nogometna liga na pragu je da dobije četvrtog prvaka u njenoj 25-godišnjoj povijesti.

Mali velikan HNL-a, klub tradicije velike kao Učka čiji almanasi kriju i trijumf nad kraljem svih klubova svijeta Realom, stavio je obje ruke na pehar koji već jedanaest sezone ponosno podižu Dinamovi kapetani. Samo jedan čovjek ne želi čuti ni riječ o tome.

Matjaž Kek dočekan je pljeskom na press-konferenciji poslije teške pobjede nad Osijekom, ali zarežao je na svaku naznaku pitanja "osjećate li se kao prvak“.

Skratila se noga

"Šesti put smo ove sezone u natjecateljskim utakmicama pobijedili Osijek. Izuzetno bitna, a psihološki teška pobjeda. Šteta što nismo realizirali sve silne prilike. Dođe takav dan, Gavranović odigra po meni vrhunsku partiju, a ne uđe. Išao nam je na ruku crveni karton, a opet nam se u pojedinim trenucima u drugom poluvremenu skrati noga", započeo je velemajstor čija će šilterica, ne dogodi li se čudo, završiti vjerojatno u nekom muzeju kluba ili grada kao uspomena na ovu čudesnu sezonu kluba koji nikad nije bio prvak.

Matjažu Keku pripadaju ogromne zasluge upravo zbog toga što nijednog trenutka u iscrpljujućoj maratonskoj utrci s Dinamom nije dopuštao ni euforiju ni očaj. Ostao je hladnijih živaca. Realno, i Dinamo i Rijeka izgledaju otprilike kao Rocky i Apollo na kraju borbe u drugom nastavku serijala. Drže se za konopce 
od batina, ali Rijeka je ta koja je na nogama...

"Mi smo visili", otvoreno priznaje Kek i nastavlja:

"Dolazi vrijeme pričuvnih igrača poput Mateija koji sad moraju dati doprinos. Iako, znate, ja ne priznajem da nogometaš profesionalac ne može odigrati tri utakmice u sedam dana. Na meni i mom stožeru je da ih osvježimo i da zaustavimo svaku 
euforiju. Pa mi imamo još šest utakmica, teških utakmica, počevši već od Intera koji nam ne leži."

Pokušali su Keka izbaciti iz stava pitanjem o grogiranom Dinamu koji će se teško podići.

"Znate da je meni zadnja briga Dinamo. Ne podcjenjujem nikoga, ali mi isključivo moramo razmišljati kako se osvježiti. Ljudi, još je 18 bodova u igri,
ne zaboravimo to."

U HNL-u srećom treneri ne dolaze zajedno na "press" jer bi inače i Osijekov Zoran Zekić dobio špotanciju od Keka...

"Rijeka je prvak. Ima još par kola do kraja, ali mislim da je po svemu to ona ove godine apsolutno zaslužila. Poslije crvenog kartona utakmica je otišla u sasvim drugom smjeru, a Rijeka je i do tada imala više šansi", rekao je Zekić.

Ljutiti Osječani

Osječani su bili ljutiti na suca Križarića koji je, čini se, prelako udaljio Ejupija s terena. No, tko će to više vraćati, kao i na onaj Soudanijev jedanaesterac iz Vinkovaca. Rijeka je deset bodova udaljena od naslova prvaka – tri pobjede i remi. Realno, ova sjajna ekipa to će jako teško ispustiti i riječki oci već polako mogu razmišljati o spomenicima, gdje će ih i u kojoj veličini postaviti.

Rijeka euforije izlila se u ovoj sezoni i daleko izvan Kvarnera, i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, rođena Riječanka, došla je pozdraviti veliku momčad i stisnuti ruku tvorcu preporoda tog kluba Damiru Miškoviću koji se odmah po sučevom zvižduku sjurio na teren proslaviti s igračima. Pred vjernom Armadom.

Za trenera Keka – najvećim herojima.
 Armadin legendarni moto s transparenta konačno bi za mjesec dana mogao dobiti drukčiji ton – feštat, ma ne molat!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider