Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U impresivnoj formi

Kramarić sjajan u lijepoj priči Bundeslige: Samo on i Ribery!

Njemačke klubove ovaj tjedan čeka dvostruki program (Kup i Bundesliga), a prije nego li to krene predstavljamo vam jedno ugodno iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka Bundesliga ove sezone počela je nešto kasnije no inače (26. kolovoza je odigran prvi dvoboj prvog kola) i dosad je kompletirano osam kola.

Nikakvo iznenađenje nije što je na vrhu Bayern, ali svakako jest to što su osim Bavaraca bez poraza još samo svima u Njemačkoj omraženi RB Leipzig i - Hoffenheim, klub koji se prošle sezone grčevito borio za ostanak sve do posljednjeg kola.

Razigravanje za ostanak Hoffenheim je prošle godine izbjegao isključivo zahvaljujući tome što Eintracht Frankfurt nije uspio pobijediti Werder u Bremenu i tako iskoristiti njihovo domaće "stradanje" od Schalkea.

Kramarić prvi topnik ukupno, Wagner ligaški

Završetak ove sezone mogao bi za njih biti nešto manje stresan, iako nije izgledalo tako u uvodnim susretima.

Hoffenheim je, naime, na neuobičajeni način otvorio prvenstvo, sa četiri remija u prva četiri kola, a onda im se "otvorilo" u domaćem ogledu sa Schalkeom. Iako su već u četvrtoj minuti primili gol, uspjeli su uzeti sva tri boda i to tako što je preokret inicirao naš Andrej Kramarić.

Slavili su i nadolazeća tri susreta, uključujući i onaj u Leverkusenu ove subote kada su potvrdili da su u odličnoj formi. Kramarić se tu nije upisao u strijelce, ali je dao svoj obol onim što mu najbolje ide ove sezone - asistencijom. Bila mu je to peta čime je zasjeo na prvo mjesto u Bundesligi (pet asistencija ima još samo Franck Ribery). Iza njih je dvojac iz Borussije Dortmund Gonzalo Castro i Ousmane Dembele te Meksikanac Marco Fabian iz Kovačeva Eintrachta s po četiri dodavanja.

Vodi ih najmlađi trener Bundeslige

Ukupni Kramarićev učinak u Bundesligi iznosi tri gola i pet asistencija u 624 minute provedene na terenu, a pridodamo li tome i hat-trick u jedinoj Kup utakmici Hoffenheima, onda je jasno koliko hrvatski reprezentativac znači momčadi koju trenira Julian Nagelsmann, inače najmlađi trener u Bundesligi.

Nagelsmann je složio zanimljivu družinu bez velikih zvijezda. Igraju u formaciji 3-5-2, kapetan momčadi je Eugen Polanski, 30-godišnji defenzivni vezni, u obrani je libero (također malo poznati) Kevin Vogt, ali glavni je zapravo Niklas Süle, mladi njemački reprezentativac koji je, prema Transfermarktu, jedini u klubu vrijedniji od Kramarića (Süle je procijenjen na 12 milijuna eura).

Sve iznad ostanka je bonus

S po dva gola i jednom asistencijom u veznom redu prednjače Turčin Kerem Demirbay i Nijemac Lukas Rupp, dok je prvi strijelac u prvenstvu Sandro Wagner sa četiri gola.

Prije iduće reprezentativne stanke pred Hoffenheimom su tri utakmice koje će biti veliki test njihovih mogućnosti. Ove srijede gostuju u Kölnu u sklopu šesnaestine finala Kupa, zatim su domaćini trećeplasiranoj Herthi i onda najteži mogući zadatak - gostovanje kod Bayerna na Allianz Areni.

Čak i da izgube oba ta prvenstvena dvoboja, ostat će u gornjem dijelu ljestvice što je za njih lijepa spoznaja jer, unatoč odličnih uvodnih osam kola, ostanak u najvišem rangu ostaje njihov glavni cilj.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider