Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za Neymara

Velika drama u New Yorku: Messiju proradile emocije, svemirska provizija ključ priče

Nakon što je Barcelona u prijateljskoj utakmici pobijedila Juventus 2:1 s dvama golovima Neymara, uslijedila je dramatična noć u New Yorku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Barca neće igrati bez Neymara. Želimo ga uz sebe i znamo koliko nam znači“, izjavio je trener Barcelone Ernesto Valverde nakon trenerskog debija i 2:1 pobjede nad Juventusom u prijateljskoj utakmici odigranoj u New Yorku, točnije East Rutherfordu. Spektakularni Metlife Stadium bio je krcat do posljednjeg mjesta, okupilo se preko 82 000 navijača, od čega su prema izvješćima katalonskih medija većina bili Barcelonini drukeri.

Ronaldo pomaže Barci i spašava Neymara: Ovako se zarađuju silni milijuni

Pogledajte čudesan gol Neymara: Povaljao i ismijao cijelu obranu Juvea!

Sve oči bile su uprte u Neymara koji je ovih dana glavna sportska tema svjetskih medija. Brazilac je proteklih dana okupirao naslovnice medijskim spekulacijama o mogućem megatransferu u PSG. Da je glavom još uvijek u nogometu, pokazao je dvama sjajnim golovima i vrlo dobrom igrom protiv Juventusa.

Neymarov otac u miks zoni

Neymar se nakon utakmice nije oglasio, što se u biti i očekivalo. Brazilac još uvijek ne želi ništa komentirati i na taj način samo raspiruje spekulacije i glasine. Ali, u miks zoni stadiona pojavio se Neymarov otac i ujedno menadžer, koji vodi cijelu operaciju. Ni on nije htio ništa komentirati. Iako su ga novinari salijetali poput osica, prošao je pokraj njih kao pokraj turskog groblja. Ni riječi.

Neymarova ljetna sapunica se, dakle, nastavlja. Ostaje pitanje kada se slučaj razriješiti, kada će biti jasno ostaje li i odlazi u PSG? Moguće je da će to biti vrlo skoro. Naime, noć u New Yorku bila je dramatična, javljaju španjolski i francuski mediji. Katalonski Sport, koji je zapravo pokrenuo cijelu priču, stoji kod tvrdnje da će sve biti poznato sredinom tjedna.

Dramatična noć u New Yorku

Neymarov otac je viđen u društvu u čelnika Barcelone. Nakon utakmice zajedno su se uputili prema hotelu u kojem je odsjela Barcina ekspedicija u New Yorku. Navodno su sinoć održali dramatičan sastanak. Nije poznato što je dogovoreno, ali više je nego jasno da se nešto događa.

Le Parisien piše kako su čelnici Barcelone krenuli u ofenzivu i pokušavaju uvjeriti Neymara da se predomisli i ostane na Camp Nouu. Cijeli klub se upregao u misiju zaustavljanja neodlučnog Brazilca. Navodno je i Lionel Messi popustio i uključio se u nagovaranje. Messi je do jučer bio potpuno indiferentan, nije se miješao, nije mrdnuo ni prstom, čak se pisalo da je bio ljutit na Neymara jer je smatrao da je njegovo ponašanje nekorektno.

No, čini se da Argentinac nije mogao prebrisati krpom posljednje četiri godine u kojima je stvorio blizak prijateljski odnos s Neymarom i na neki način mu bio mentor u počecima života u Barceloni. Taj moment možda bio se mogao pokazati prijelomnim u cijeloj priči.

Svemirska provizija Neymarova oca

Radio Catalunya 1 tvrdi kako sada postoje dobre šanse da se Neymar predomisli. Čini se da se Neymar lomi, da još uvijek nije prelomio, tako da je sve moguće. Le Parisien tvrdi da je Neymarov otac i dalje ostao pri mišljenju da treba prijeći u PSG i da je to dugoročno gledano najbolje za njegova sina.

Možda je tom razmišljanju pripomogla činjenica što će na ime menadžerske provizije od transfera zaraditi između 30 i 35 milijuna eura. Podsjećamo da ugovorna klauzula iznosi 222 milijuna eura i čini se da je PSG spreman isplatiti sve do posljednjeg centa.

Utjecaj oca je neupitan, njegova uloga je sasvim sigurno velika i bitna, novac je svakako najvažnija stavka u cijeloj priči, no ako Neymar ipak kaže ne, jasno je da od transfera neće biti ništa. Drama se nastavlja, čini se da ulazimo u finiš sapunice, ali još uvijek s neizvjesnim raspletom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider