Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet ključnih utakmica

Dok Ronaldo 'brije', Benitez se znoji: Baleova 'rukavica u lice' Cristianu

Sljedećih pet utakmica od krucijalne je važnosti za Rafaela Beniteza i njegovu karijeru na klupi Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se Cristiano Ronaldo ovih dana odmarao u Maroku i u društvu svojeg dobrog prijatelja kickboksača Badra Harija obilazio lokalne atrakcije i noćne klubove, Rafael Benitez znojio se u Madridu od brige kako će Real proći u sljedećih nekoliko utakmica.

Nakon pobune u svlačionici poslije derbija s Atleticom i lavine kritika koje su uslijedile na račun trenera Reala, španjolski mediji suglasni su kako će Benitezova karijera na klupi „kraljevskog kluba“ u mnogome ovisiti o sljedećih pet utakmica koje se igraju u razmaku od 17. listopada do 3. studenog: Levante u Madridu, PSG u Parizu, Celta u Vigu, Las Palmas i PSG u Madridu. Prilično zahtjevan raspored, a Benitez ima velikih problema s ozlijeđenim igračima. Benzema, Modrić, Carvajal, Pepe, Ramos i James neće igrati protiv Levantea, ali bi neki od njih mogli biti spremni već za PSG.

Benzema ipak lakše ozlijeđen

Prve su prognoze bile da će Benzema trebati tri tjedna za puni oporavak, no nakon dodatnih pregleda ustanovljena je da ozljeda nije tako teška i da bi prvi Realov strijelac dosadašnjeg dijela sezone mogao biti spreman već za gostovanje u Parizu. No ipak, vjerojatnije je da Benitez neće riskirati i da će ga sačuvati za uzvrat u Madridu.

Modrić je otputovao s hrvatskom reprezentacijom na Maltu, ali neće igrati. Benitez može koliko toliko odahnuti. Ozljeda aduktora nije ozbiljna pa bi Modrić trebao biti spreman za prvu utakmicu s PSG-om. Pepe bi se trebao vratiti za dva tjedna, Carvajal bi možda mogao biti spreman već za prvu utakmicu s Parizom, ali vjerojatnije je da će je propustiti. James bi se mogao vratiti do utakmice sa Celtom, a Ramos će gotovo sigurno biti spreman za prvi meč s Parižanima. Dobra vijest za Beniteza je što se u međuvremenu oporavio Brazilac Danilo i mogao bi zaigrati već protiv Levantea.

Šansa za Kovačića

Brojni izostanci idu na ruku Mateu Kovačiću koji će se protiv Levantea vjerojatno naći u udarnoj postavi Reala. Ako zadovolji Beniteza, možda zaigra od prve minute i protiv PSG-a?
Gareth Bale navodno je naljutio trenera Reala jer je ostao na proslavi plasmana na Euro velške reprezentacije, a nije se odmah priključio treninzima Reala. Međutim, za Beniteza je u ovom trenutku puno važniji odnos Balea i Ronalda. Menadžer velške zvijezde Jonathan Barnett tvrdi kako između Bale i Ronalda nema velike ljubavi, ali ni sukoba, a kamoli mržnje.

„Ne izlaze svaki dan zajedno, ne idu na večere, ali odnos im je sasvim dobar. Oni su potpuno različite osobe. Gareth je miran i povučen dečko. Možda bi se mogao malo ugledati na Ronalda, mogao bi biti malo druželjubiviji i spremniji na komunikaciju. Ali, to je njegov život, živi kako želi i to je njegovo pravo. On je sjajan nogometaš i ne želi biti ništa više od toga“, kaže Barnett dodajući kako misli da polako na scenu stupaju nova lica i da se nogometni poredak polako mijenja te da to ne bi trebalo smetati Ronaldu.

'Bale uskoro postaje najbolji na svijetu'

„Garethu odgovara nova pozicija u momčadi, on je želio igrati na tom mjestu. Ostajem pri svojem mišljenju kako će uskoro postati najbolji nogometaš svijeta“, prognozira Barnett.

Ne znamo što o ovome misli Ronaldo, ali s obzirom na njegovu nadaleko poznatu taštinu i ego teško da će se sasvim složiti. Možda će ove riječi Baleova menadžera shvatiti kao izazov ili bačenu rukavicu u licu? Kako god, Benitezu u najmanje narednih pet utakmica trebaju i Ronaldo i Bale na najvišoj razini. Jer, ako mu se dogode novi „kiksovi“, nastavak sezone možda neće ni dočekati na mjestu trenera Reala.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider