Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madriđani pucaju i po sucima

Razdor u Realu: Dežurnom krivcu prekipjelo, teško optužio Ronalda i Zidanea

Nakon remija u gradskom derbiju s Atleticom i bijega Barcelone na deset bodova, eskalirali su problemi u Realovoj svlačionici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karimu Benzemi puna je kapa optužbi da je glavni krivac za katastrofalan ulazak u sezonu Real Madrida, koji nakon 12 odigranih kola u Primeri već zaostaje golemih deset bodova iza vodeće Barcelone.

Benzemi je prekipjelo nakon gradskog derbija s Atleticom koji je završio bez golova, a francuski napadač ponovno se našao na udaru medija i navijača. Diario Gol piše da je frustrirani Benzema pokucao na vrata predsjednika Florentina Pereza i priopćio mu da ne želi biti dežurni krivac.

Benzemi prekipjelo

Benzemu neki u šali nazivaju Perezovim vanbračnim sinom s obzirom na to koliko ga svih ovih godina štiti. Francuz se požalio svojem najvećem zaštitniku da je nepravedno proglašen najvećim krivcem za Realove probleme te je uperio prst prema Cristianu Ronaldu i Zinedine Zidaneu.

Benzema smatra da mu ne odgovara Zidaneova taktika i kretanje Ronalda koji mu konstantno utrčava u njegov prostor umjesto da probija po strani i nabacuje ili vraća povratne lopte. Ronaldo igra na lijevom krilu, ali zapravo se više ponaša kao istureni napadač koji ulazi u sredinu i znatno više teži realizaciji nego asistencijama.

Benzema je navodno zamjerio Zidaneu da Ronaldu sve tolerira jer je najveća zvijezda u klubu i praktički može raditi što mu je volja. Benzemin istup tumači se i kao znak da bi uskoro mogao napustiti Madrid. Na Santiago Bernabeu situacija je prilično zategnuta. Spekulira se da je Perez izrazito nezadovoljan igrom svoje momčadi, ali i taktičkim rješenjima trenera.

Zidane pročitan

Predsjednik Reala navodno smatra da je Zidane pročitan i da mora ponuditi nešto novo. Neki tvrde da je Perez već počeo pripremati teren za novog trenera. Ako Zidane u najskorije vrijeme ne popravi rezultate i igru, mogao bi se suočiti s otkazom, spekuliraju španjolski mediji.

Iako je Zidane ostvario povijesne rezultate, obranio je Ligu prvaka i osvojio dvostruku krunu, zna se da u Realu nema milosti. U najvećem klubu na svijetu treneri ne žive od prošlosti kako god ona sjajna bila, a poznato je da Perez brz na obaraču. Računa se da će vjerojatno dati vremena Francuzu do kraja godine, zaključno s El Clasicom, a onda bi mogao podvući crtu i povući neke poteze. Ako zaključi da je Zidane ispustio uzde, sve opcije bit će otvorene.

Madriđani pucaju po sucima

U međuvremenu Realova medijska mašinerija pokušava odvući barem dio pažnje s loše igre Zidaneove momčadi na sudačke propuste. Realovi „bilteni“ žale se na suđenje te tvrde da su Kraljevi u dosadašnjem dijelu sezone teško oštećeni.

Pobrojili su sedam utakmica, među kojima je i posljednji derbi s Atleticom, u kojima je Real zbog sudačkih previda, kako oni tvrde, izgubio čak deset bodova. S tih deset bodova Madriđani bi bili izjednačeni s Barcelonom na ljestvici.

Zanimljivo je da su u isto vrijeme „preventivnu“ galamu protiv sudaca digli i katalonski mediji. Nakon što je protiv Leganesa Gerard Pique dobio sporni žuti karton zbog kojeg će propustiti derbi s Valencijom u sljedećem kolu, igrači Barcelone navodno se najviše plaše suđenja na Mestalli. Tko o čemu, Madrid i Barcelona o sucima. U biti, ništa novo, ta je priča stara koliko i El Clasico.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider