Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'BBB Plaćenici'

Uhićeni huligani koji podržavaju Mamića: U Litvu stigli sa sjekirama!

U velikoj akciji litvanske policije uhićeni su navijači Dinama, ako ih tako uopće možemo zvati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija u Vilniusu imala je pune ruke posla s huliganima iz Hrvatske, koji su u autobusu sa sobom iz Hrvatske dovezli sjekire, ali i eksplozivna sredstva, piše litvanski Delfi.

Policija je zaustavila autobus oko 17 sati u Bazilijanskoj ulici u Vilniusu i sve to pronašla prilikom provjere, potvrdio je glasnogovornik lokalne policije Paul Radvilavičius, dodavši kako su neki Hrvati uhićeni i zbog krađe te ispijanja alkohola na javnom mjestu.

Zasad se ne zna točan broj uhićenih huligana, ali kako doznajemo iz izvora bliskih pravim BBB-ima, huligani koji su uhićeni u Litvi su frakcija sa sjevera. Oni su u ratu s Boysima s Istoka, podržavaju Zdravka Mamića i njegov način vođenja Dinama premda su do prije nekoliko mjeseci i oni grmjeli protiv izvršnog predsjednika Modrih zazivajući zajedno s današnjim smrtnim neprijateljima njegov odlazak.

Zbog svega toga, za njih se u navijačkoj sceni ustalio termin 'BBB Plaćenici', dok su oni istovremeno svoje otcjepljenje pravdali time kako ih "zanima samo Dinamo" te da se neće miješati u klupsku politiku.

Litvanski mediji ističu kako je njihova policija s ovim potezom spriječila žestoki obračun zaraćenih frakcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider